Æble-kanel cupcakes med karamelfrosting

20140525-181348-65628720.jpg

Ca. 8 cupcakes

Æble-kanel cupcakes:
1/2 stk. Polynesisk vaniljestang
150 g. sukker
100 g. hvedemel
1 1/2 tsk. stødt kanel
2 stk. æg (str. L)
100 g. smør
2 stk. mad æble

Bland vaniljesukker, sukker, mel og kanel i en skål. Pisk æggene i og rør til det hele er ensartet. Tilsæt derefter det smeltede smør lidt efter lidt og pisk videre. Skræl æblerne og skær dem i tern. Vend dem herefter i dejen.
Formene skal fyldes helt op til kanten.

Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Karamelfrosting:
1/2 dl sukker
1 spsk vand
1/2 spsk sirup
1/2 dl piskefløde
1/2 spsk smør
1 my salt

50 gr blødt smør
110 gr philidelphia
175 gr flormelis

Put vand og sukker i en gryde. Sæt blusset på middel varme og rør i det indtil alt sukkeret er opløst.
Lig nu låg på og lad det koge et par minutter
Løft ikke låget af gryden, men sørg for at “bevæge” gryden et par gange, så det ikke brænder på.
Tag herefter låget af og skru blusset op på højeste varme.
Lad det koge indtil massen får en gyldenbrun farve – pas meget på at det ikke får for lang tid.
Tag gryden af varmen og hæld fløden i. Rør indtil massen er ensartet.
Tilsæt også smør og en my salt.
Kom karamellen i en lille skål og lad den køle af.

Pisk smør, Philadelphia og flormelis luftigt. Tilsæt derefter karamellen lidt efter lidt.
Frost dine cupcakes og sæt dem på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *