Æblekage i glas med karamelliserede mandler og karamelsauce

FullSizeRender

5 små glas
Ingredienser:
5 æbler
1 vaniljestang
1 spsk vand
3 tsk. sukker
1 tsk citronsaft
2,5 dl fløde
Makroner

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem ud i tern. Kom æblerne i en gryde med vanilje, 3 tsk sukker, 1 spsk vand og 1 tsk citronsaft. Lad også de tomme vaniljestænger koge med.
Lad æblerne stå over lav varme til de bliver godt bløde.
(Imens æblerne koges laves karamelsaucen)
Tag de tomme vaniljestænger op fra æblerne og lad herefter æblerne køle helt af inden de samles i glas.
Pisk fløden til skum.
Anret dine glas med skiftevis æble, makroner, flødeskum. De pyntes med finthakkede karamelliserede mandler og karamelsauce inden servingen.

 

Karamelsauce:
1/2 dl sirup
1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Varm sirup og fløde op i en lille kasserolle.

Lad det simre indtil det tykner til karamel. Sørg for at piske godt i det en gang i mellem. Karamellen skal blive ret stiv – husk at den bliver lidt mere stiv når den bliver kold!

Lad karamellen køle helt af før det sprøjtes på toppen af glassene.

Bliver karamellen alt for tyk kan man evt tilsætte en lille smule mælk og sætte det i mikroovnen 5 sekunder.

 

Karamelliserede mandler:
15 g mandler
20 g sukker
1 tsk vand
1 tsk smør

Fremgangsmåde:
Put sukker, vand og smør på en pande. Lad det smelte til massen er ensartet og gyldenbrun. Herefter tilsættes også mandlerne.

Lad de karamelliserede mandler køle helt af på et stykke bagepapir før de hakkes fint.

FullSizeRender-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.