Æblekage med luftig mandelbund og kanel


Her kommer opskriften på verdens bedste æblekage! En blød og luftig mandelbund, syrlige æbler og toppet med kanelsukker! Det er noget der spiller rigtig godt sammen skal jeg hilse og sige.

Bund:
4 æggehvider
2 dl sukker
200 g fintmalede mandler
70 g smeltet og afkølet smør
1 tsk hvedemel

2 syrlige æbler
2 spsk sukker
1 tsk kanel

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt mandler, smør og mel i.
Beklæd en 22cm springform med bagepapir og hæld dejen deri.
Skær æblerne i tynde skiver og dæk kagens overflade med æbler.
Bland 2 spsk sukker og 1 tsk kanel og drys det ud over kagen.

Bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Vanilje creme fraiche:
250 ml creme fraiche
2 spsk sukker
1/2 vaniljestang, kornene

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser og rør det godt sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.