Æblelagkage med vaniljecreme og karamelliserede hasselnødder

Odense Marcipan gav mig udfordringen at lave en unik, lækker, personlig og æstetisk kage.

Jeg elsker sådanne udfordringer, da det giver mig mulighed for at være nyskabende og kreativ, og det sætter med det samme min hjerne i gang med at brainstorme omkring smage, konsistenser, pynt osv.

Denne kage er en utrolig lækker kage, der har lidt af det hele. Den består af svampede krydderkagebunde, lækkert og blødt æblefyld, en fyldig vaniljemousse og knas i form af de karamelliserede hasselnødder. Samtidig tilføjer de friske æbler på toppen en dejlig friskhed til kagen.

Den er utrolig let at gå til, da det ikke kræver særlig meget. De nye kageblandinger og cremer fra Odense er både velsmagende og nemme at lave – de bedste færdige kageblandinger jeg nogensinde har smagt!

Kagen:
1 krydderkage blanding fra Odense
2 æg
1 dl vand
1 1/4 dl olie

Følg fremgangsmåden bag på pakken

Æblefyld: 
1 vaniljestang
4 æbler
200 g  sukker
Saften fra 1 citron
3 blade husblas

Fremgangsmåde:
Læg husblassen i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i grove tern.
Æbler, sukker, citronsaft, vanilje og de tomme vaniljestænger kommes i en gryde.
Kog det ved svag varme til æblerne er møre.
Fisk de tomme vaniljestænger op og blend massen med en stavblender – der må godt være nogle få æblestykker med “bid” i.
Hvis dine æbler afgiver alt for meget væske hældes det fra.
Kom herefter husblassen i den varme æblemos og rør til den er helt smeltet.
Stil mosen på køl til den er helt kølet af.

Karamelliserede hasselnødder:
70 g hasselnødder
40 g sukker

Fremgangsmåde:
Kom sukkeret på en pande og lad det smelte til det er gyldent.
Hæld herefter hasselnødderne på.
Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Når det er afkølet hakkes det forholdsvist groft.

Vaniljecreme:
1 pose vanilje creme fra Odense
4 1/2 dl sødmælk
Evt. 1/4 dl piskefløde

Følg vejledningen bag på pakken

Opbygning:
Del kagen i 3 bunde.

Byg kagen op i den springform du brugte til at bage den i – gerne med plast kagefolie rundt omkring.

Kom først 1/3 af vaniljecremen på den første bund. Kom derefter halvdelen af æblefyldet ovenpå vaniljecremen og kom den midterste bund ovenpå.

Gentag det endnu en gang med halvdelen af det resterende vaniljecreme og resten af æblefyldet.

Kom den sidste bund ovenpå.

Lad den stå på køl og sætte sig i ca 1 1/2 time.

Når kagen har sat sig tages den ud og pyntes. Resten af vaniljecremen smøres på toppen og den pyntes med fint skårede æbler og de hakkede karamelliserede hasselnødder og evt lidt lakrids knas.

Pynt:
Tyndt skårede æble skiver dyppet i citron saft
Karamelliserede, hakkede hasselnødder
Evt. lidt lakridsknas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *