• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Banan-chokolade cupcakes med hvid chokolade frosting

10. januar 2014 by metteskutter 9 Comments

20140309-171136.jpg

20140309-171220.jpg
Disse cupcakes er nogle der går igen rigtig tit i mit køkken. Jeg har bagt dem rigtig mange gange. De er nogle af mine absolutte yndlings! En svampet banancupcake med en masse lækre chokoladestykker indeni + en luftig frosting med hvid chokolade er bare fantastisk!

Ca. 15 stk.

Dej:

185 g hvedemel
1 tsk natron
1/4 tsk salt
4 små bananer eller 3 store
200 g sukker
2 æg
1 dl solsikkeolie
Kornene fra 1/2 vaniljestang
50 g hakket chokolade

I en skål blandes mel, natron, salt og den hakkede chokolade.
I en anden skål moses bananerne med en gaffel – sørg for at mos dem grundigt.
I en tredje skål piskes æg og sukker og vaniljekorn helt lyst, let og luftigt. Pisk de moste bananer med. Olien tilsættes nu imens der stadig piskes.
Hæld de tørre ingredienser sammen med de våde og pisk indtil dejen er ensartet og godt blandet.
Cupcakeformene fyldes 2/3 op
Bages ved 180 grader almindelig varme i 20-25 minutter

Frosting:
50 g smør (stuetempereret)
110 g philidelphia
175 g flormelis
50 g  smeltet, hvid chokolade

Smelt den hvide chokolade og lad den køle af.
Pisk flormelis, smør  og philadelphia.
Pisk den smeltede chokolade i og bliv ved med at piske indtil frostingen er luftig.

Print Friendly, PDF & Email
56.6783679.58076

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cupcakes og muffins Tagged With: banan cupcakes, banan muffins, Banan-chokolade cupcakes, frosting, hvid chokolade

Previous Post: « Vaniljekys med chokolade
Next Post: Kanelsukker cookies/hjemmelavede bastognekiks »

Reader Interactions

Comments

  1. karenolsen3008

    4. juli 2014 at 09:05

    Hvor ser de bare gode ud og smadderflotte. Hvad bruger du til at bage dine muffins i? Sådan en muffin-form? Ligeledes, hvordan laver du din flotte frosting – har du en bestemt sprøjtepose? Jeg er tosset med din finish 🙂 Håber du kan hjælpe 😉
    /Karen

    Svar
    • metteskutter

      4. juli 2014 at 09:11

      Hej Karen
      Mange tak skal du have.
      Jeg bruger en muffinsform til at sætte mine papirsforme med dej i.
      Til frostingen bruger jeg en engangssprøjtepose med en stjernetyl i 🙂
      Håber det kunne hjælpe
      Mvh. Mette

      Svar
      • karenolsen3008

        4. juli 2014 at 09:13

        Tak for hurtigt svar! Jeg må vist hellere kaste mig ud i det, har altid synes det ser så dælans avanceret ud med de flotte frostings – men dine kager ser jo også bare SÅ meget mere lækre ud, end når jeg splatter kagedejen i et par forme 😉 Rigtig god weekend!

        Svar
    • Bertie

      6. marts 2015 at 01:46

      Taking the ovierevw, this post is first class

      Svar
  2. Mathilde

    7. oktober 2014 at 15:53

    Hej Mette, hvor ser de bare lækre ud. Har du ingen problemer med at få din frosting stiv? jeg oplever tit at min frosting bliver for tynd, når der skal creme cheese i. Ved du muligvis hvorfor? er det måske fordi jeg ikke pisker længe nok? Mvh. Mathilde

    Svar
    • metteskutter

      7. oktober 2014 at 17:16

      Hej Mathilde
      Nej, det har jeg aldrig haft problemer med at den bliver for tynd. Jeg er ret sikker på at det skyldes din chokolade er for varm når du pisker den i.
      Chokoladen skal have stuetemperatur når man hælder den i, så meget skal den køle af 🙂

      Svar
  3. Eva

    20. december 2015 at 09:34

    Hej Mette 🙂
    hvordan undgår du, at dine bananer på frostingen ikke bliver brune?

    Mvh. Eva

    Svar
    • metteskutter

      5. marts 2016 at 02:00

      Du vender dem i citronsaft 🙂

      Kh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme