• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Black Magic lagkage med hindbærmousse

22. maj 2017 by metteskutter 8 Comments

Der har været så meget fokus på de populære “Black Magic” bunde, at jeg slet ikke kunne lade være med også at prøve dem – og jeg lover at det langt fra bliver sidste gang. Måske det bliver min nye yndlingsopskrift på chokoladebunde.

Jeg lavede denne dejlige kage til min kærestes fødselsdag. Den er rigtig nem at gå til og bliver heller ikke for tung pga. de friske hindbær på toppen og hindbærmoussen.

Black Magic bunde:
4,5 dl mel
5 dl sukker
2 dl kakaopulver
2 tsk natron
1 tsk bagepulver 
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
2 æg
2,5 dl kaffe
2,5 dl mælk
1,25 dl olie

Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne. 
Pisk dejen sammen til den er glat og ensartet.
Hæld kagen i en springform (Ø 24 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.

Hindbærmousse:
250 g frosne hindbær 
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang
4 blade husblas
6 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til flødeskum.
Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det voldsomt sammen med hindbærvæden.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Chokolade ganache:
150 g mørk chokolade
2 1/2 dl piskefløde
1 blad husblas

Fremgangsmåde:
Husblassen ligges i blød i koldt vand.
Hak chokoladen groft.
Varm fløden og hæld den over chokoladen. Rør til chokoladen er fuldstændig smeltet. Kom også husblassen i og rør til det er fuldstændig smeltet.

Kom husholdningsfilm helt ned til overfladen af chokolade ganachen og lad det stå på køl i mindst 3 timer. 
Når ganachen er helt kølet af piskes den kort til den er let og luftig – herefter er den klar til opsmøring.

Denne chokolade ganache kan med fordel laves dagen før.

Pynt:
250 g friske hindbær
2 dl flødeskum
Frysetørrede hindbær

Opbygning:
Black Magic kagen deles i 3 lige store bunde. Opbyg kagen i den springform du brugte til at bage den i – gerne med bageplast.
Hæld halvdelen af hindbærmoussen på den første bund. Læg den midterste bund på. Herefter hældes resten af hindbærmoussen på og den sidste bund ligges på.
Lad kagen stå på køl i mindst 3 timer før den opsmøres med chokolade ganache.
Pynt kagen med flødeskumsrosetter, friske hindbær og frysetørrede hindbær.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Lagkager Tagged With: Black Magic, chokolade ganache, hindbærmousse, lagkage

Previous Post: « Æblelagkage med vaniljecreme og karamelliserede hasselnødder
Next Post: Cheesecake med friske hindbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie

    19. november 2017 at 13:13

    Hej Mette. Kan bundene mon laves dagen i forvejen uden at blive tørre? Mvh Sofie

    Svar
    • metteskutter

      19. november 2017 at 13:14

      Hej Sofie. Det kan du godt. Bare sørg for at pakke dem i poser 🙂
      God søndag

      Svar
  2. Pernille

    14. februar 2018 at 11:12

    Hej Mette, hvor mange personer vil du tro at der er til?
    Hvor meget kan forberedes dagen inden?

    Svar
    • metteskutter

      14. februar 2018 at 11:16

      Hej Pernille
      Den rækker nok til ca. 10-12 personer 😊
      Og du kan sagtens lave hele kagen dagen før og evt. så først komme hindbær på, på dagen 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Josephine

    22. juni 2018 at 14:28

    Halløjsa, kan denne her chokoladeganache laves 2 dage i forvejen, og så blot piskes på inden påsmøring? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      22. juni 2018 at 17:24

      Hej Josepfinw – cremen “stivner” lidt når den kommer på køl, så det vil jeg ikke anbefale 😊

      Svar
  4. Sissel

    11. oktober 2018 at 17:31

    Hej hvor mange bunde lavede du?

    Svar
    • metteskutter

      11. oktober 2018 at 17:31

      Hej Sissel
      Kun en enkelt 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme