• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Bløde fødselsdagsboller – gode i flere dage!

28. maj 2020 by metteskutter 2 Comments

Disse boller er simpelthen de mest fantastiske fødselsdagsboller/bamseboller! De er så lækre og bløde – og bedst af alt, så holder de sig lækre og bløde I FLERE DAGE! Selv på dag 4 er de stadig lækre! 😍
Opbevar dem blot i en tætsluttet pose!

Hver eneste gang jeg har serveret dem for nogen, har de været ellevilde og spurgt om opskriften, så nu er det på tide, at jeg fik den på min blog!

Opskriften giver ca. 15 boller.

Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
2 æg
5 spsk sukker
Ca. 600 g mel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
75 g blødt smør

Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt næsten alt melet sammen med kardemomme og salt.
Ælt dejen med din røremaskine.
Tilsæt smørret lidt ad gangen.
Lad dejen ælte godt, vej middel-høj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette kan tage ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 45 minutter.

Form dejen til boller (ca. 60-70 gram pr. bolle) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-13 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Brød og boller Tagged With: bamseboller, bløde bamseboller, bløde boller, bløde fødselsdagsboller, boller opskrift, de bedste boller, lækre boller

Previous Post: « Koldskålslagkage med nøddebunde, chokolade og friske bær
Next Post: Svampet kanelkage – den bedste opskrift! »

Reader Interactions

Comments

  1. Susan

    28. maj 2020 at 15:27

    Hvorfor lune mælken? Rør gæren ud i sukkeret , tilsæt æg og lettere temperer mælk osv…

    Svar
    • metteskutter

      28. maj 2020 at 15:31

      Hej Susan

      Mælken skal være lun for at gærcellerne aktiveres og så dejen hæver hurtigere – hvis du bruger kold mælk vil der gå meget lang tid, før dejen begynder at hæve 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme