• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Bløde og lækre chokoladeboller

29. marts 2018 by metteskutter 17 Comments

Holy moly, disse chokoladeboller er fantastiske! De er sååå bløde og luftige og fyldt med en god mørk chokolade! De kan både spises med smør, men smager også helt fantastisk bare i sig selv uden noget.

At de “vokser sammen” under bagning gør at bollerne ikke har så mange tørre kanter, og derfor bliver de så luftige og bløde som overhovedet muligt.

Disse lækre boller kan holde sig frisk i flere dage i en tætlukket pose!

Opskriften giver 15 stk.

Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
2 æg
75 g blødt smør
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
5 spsk sukker
Ca. 600 g mel
125 g chokoladeknapper

Fremgangsmåde
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt ca. halvdelen af melet sammen med kardemomme. Ælt dejen med din røremaskine.
Tilsæt smøret lidt ad gangen.
Tilsæt mel indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at tilsætte for meget mel!
Lad dejen ælte godt til den slipper kanterne på skålen.
Til sidst tilsættes chokoladeknapperne. Ælt igen dejen til chokoladeknapperne er godt fordelt.

Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Form dejen til 15 boller og lig dem ved siden af hinanden i en bradepande (jeg brugte en bradepande der var ca. 32×22 cm)
Jeg vejede hele dejen og dividerede dejens vægt med 15 = hvad hver bolle skal veje – på den måde er jeg sikker på jeg får lige store boller og at jeg får brugt hele dejen.

Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et viskestykke over sig.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-13 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Brød og boller Tagged With: bløde chokoladeboller, chokoladeboller, de bedste chokoladeboller, luftige chokoladeboller

Previous Post: « Vaffelskåle med is, frisk frugt og nutella
Next Post: Hindbærmousse kage med nøddebund og chokolade cremeux »

Reader Interactions

Comments

  1. Duaa

    13. juni 2018 at 12:37

    Snakker vi om forvarmet ovn eller tændes den når bollerne først er kommet ind ?

    Svar
    • metteskutter

      13. juni 2018 at 12:45

      Hej Duaa
      Ovnen skal selvfølgelig være forvarmet, så ovnen er 210 grader når bollerne sættes ind 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Sarah

    18. august 2018 at 16:37

    Hejsa

    Har du brugt varmluft, eller? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      18. august 2018 at 16:42

      Hej Sarah.
      Jeg har brugt almindelig ovn 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Anja

    9. september 2018 at 11:24

    Kan de fryses og røres op og stadig være “friske” eller kan man lave dejen og fryse og så bage dem direkte fra frys eller??

    Svar
    • metteskutter

      9. september 2018 at 11:33

      Hej Anja
      Du kan lave opskriften som angivet, forme bollerne og lade dem færdighæve. Put bradepanden i fryseren.
      Når du så skal bruge dem lader du dem tø let op og bager dem efterfølgende. Det kan være de skal have lidt ekstra tid i ovnen 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Julie

    6. april 2019 at 09:27

    Kan de laves uden brug af rørmaskine?

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2019 at 09:33

      Det kan de sagtens, men jeg vil anbefale røremaskine, da det gør dejen mere smidig, da den kan ælte dejen rigtig godt sammen.
      Laver du dejen uden brug af røremaskine, så sørg for at ælte den længe 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Maiken

    6. april 2019 at 13:49

    Hej.
    Har prøvet at lave de chokolade boller. Men må have gjort noget forkert. Mine er slet ikke så flotte. De vil slet ik rigtigt hæve. Og der skulle mere mel i. Kan den lunken mælk være for varm og derfor sker noget lidt problemer? Dejen vil heller ikke slippe skålen og virkelig blød efter jeg har brude de 600 g mel. Har du en idé hva det kan være? 🤔

    Hilsen Maiken

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2019 at 13:55

      Hej Maiken.
      At din dej ikke vil hæve tænker jeg skyldes din mælk har været for varm. Den skal kun være lunken/lillefingervarm. Er mælken for varm, så dræber den gærcellerne og dermed vil dejen ikke hæve.
      Melet angivet i opskriften er kun en guide line. Jeg plejer at bruge lidt under 600 g mel, når jeg laver opskriften. Det handler om at lade den stå og ælte længe i røremaskinen, så bliver dejen nemlig dejlig smidig og fugtig uden den klistrer helt vildt. Så det handler lidt om at prøve og mærke sig frem indtil dejen har den rette konsistens 🙂
      Jeg håber det var svar nok, ellers så tøv ikke med at spørge igen!

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Gülden

    7. maj 2020 at 21:34

    Kan jeg lave dejen og forme dagen før og lad det hæve i køleskabet?

    Svar
    • metteskutter

      7. maj 2020 at 21:52

      Hej Gülden.
      Ja, det kan du godt, men brug kun 5-10 g gær så 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  7. Vibeke

    30. juni 2020 at 14:47

    Beholder bollerne sine lækre konsistens og smag efter en tur i fryseren – altså efter de er færdigbagte?
    Vi er vilde med dem og jeg har endda brugt dejen til rosinboller, hvor jeg i stedet for kardemomme kommer kanel og gurkemeje der i. Så minder de lidt om hollandske rosinboller.

    Svar
    • metteskutter

      30. juni 2020 at 14:53

      Hej Vibeke
      Jeg har aldrig prøvet at fryse bollerne, da de kan holde sig lækre og bløde i så mange dage 🙂
      Men jeg vil anbefale dig at spraye dem ved vand på overfladen inden du luner dem i ovnen – det gør jeg med alt andet brød, som jeg varmer i ovnen og så undgår du, at det bliver tørt 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Patrick

    22. december 2020 at 17:21

    Super nem opskrift og lige ud af landevejen.
    MEN det skal mere en 600g mel i.

    Svar
    • metteskutter

      22. december 2020 at 17:36

      Hej Patrick

      Tusind tak for din positive feedback.

      Mel er altid en af de ting, som kan være svært at angive, da der findes hvedemel med forskelligt proteinindhold. Hvis jeg bruger en mel med ca. 12 gram protein pr. 100 g, så plejer 600 gram at passe perfekt, men hvis jeg bruger en mel med mindre protein, så skal jeg bruge mere mel, da dejen ikke “mættes” nær så meget.

      Man skal også passe på med at tilsætte for meget mel, da dejen skal ælte rigtig længe og dermed skabes der glutenstrenge i dejen, som er med til at gøre dejen smidig og fugtig, men den skal selvfølgelig ikke være helt klistret og grød-agtig.

      Jeg håber mit svar gjorde dig lidt klogere på mel 😊

      Rigtig god jul
      Mvh. Mette

      Svar

Trackbacks

  1. Anmeldelse af Kenwood Chef XL Elite røremaskine - Mette Skutter Cakes siger:
    28. januar 2019 kl. 02:17

    […] Det første jeg bagte med min nye maskine var bløde og lækre chokoladeboller. Jeg nyder virkelig at lave gærdeje, når jeg har en røremaskine, som kan hjælpe mig med at ælte dejen helt smidig og glat. Så får man altså bare det bedste resultat. Og jeg skal love for at chokoladebollerne blev gode! De er blev bare SÅ bløde og luftige – Find opskriften HER […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme