• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Bløde og luftige norske klejner

8. november 2020 by metteskutter 2 Comments



Her får I, efter min mening, den allerbedste opskrift på store og luftige norske klejner – det er nemlig min mors opskrift! Hun har gennem mange år afprøvet en hel masse forskellige opskrifter på norske klejner og er kommet frem til at denne er den bedste!

Jeg kan personligt allerbedst lide, at citronglasuren smager rigtig syrligt – er man ikke til en alt for syrlig glasur, så kom lidt mindre citronsaft i eller erstat det med vand.

(Reklame)
Da jeg lavede denne opskrift, testede jeg samtidig min helt nye Kenwood kMix røremaskine, og den klarede den lange ælteopgave til UG!
Derudover er jeg meget positivt overrasket over støjniveauet på den – den larmer meget meget lidt i forhold til min gamle Kenwood røremaskine.

Spis meget gerne klejnerne samme dag som de er lavet – så smager de nemlig allerbedst!

Denne opskrift giver ca. 10 stk.

Ingredienser:
100 g smør
1 dl mælk
50 g gær
2 æg
50 g sukker
325 g mel
2 tsk kardemomme
1 liter raps-, eller solsikkeolie til stegning

Fremgangsmåde:
Lun smør og mælk til det er lillefingervarmt og rør gæren ud deri.
Hæld den lune smør- og mælkemasse over i din røremaskines skål.
Tilsæt æg og sukker.
Rør mel og kardemomme i.
Lad dejen ælte indtil den er blank og smidig.

Lad dejen hæve overdækket i 1 time.

Rul dejen ud i en et rektangel (ca. en tykkelse på 7 millimeter)
Skær dejen ud i små rektangler.
Skær et snit i midten af hver rektangel og fold den ene ende af klejnen igennem snittet.

Læg klejnerne til at hæve i 20 minutter på et stykke bagepapir.

Kom 1 liter olie i en gryde og varm olien op. Den skal helst ramme ca. 175-180 grader.
Kog klejnerne ca. 1 minut på hver side til de har en fin lysebrun farve.
Fisk dem op af olien og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Citronglasur:
Flormelis
Citronsaft og fintrevet skal fra 1 citron
Lidt gul pastafarve

Fremgangsmåde
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og kom glasuren i en sprøjtepose.
Sprøjt glasuren ud ovenpå de afkølede norske klejner.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Juleopskrifter Tagged With: de bedste norske klejner, klejner opskrift, luftige norske klejner, norske klejner, norske klejner opskrift

Previous Post: « Brownie med saltkaramel
Next Post: Ølkage med julesmør »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette Bjerregaard

    25. november 2020 at 07:52

    Varmer man bare olien langsomt op og tjekker med et Stegetermometer om temperaturen er korrekt?
    Har aldrig kogt klejner før 🙄

    Svar
    • metteskutter

      25. november 2020 at 09:08

      Hej Mette

      Ja, du tjekker bare temperaturen med et termometer 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme