Sponsoreret indlæg i samarbejde med Vangsgaard Treat
Vi kender alle duften af brændte mandler, når vi er ude for at shoppe årets julegaver! De frister – som i frister virkelig meget!
Man kan dog sagtens lave brændte mandler selv – det er nemt, men kræver lidt tålmodighed.
Her får I opskriften på de bedste brændte mandler med vanilje!
Brændte mandler
100 g mandler
100 g sukker
1/4 vaniljestang, kornene
1/2 dl vand
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne kommes på en pande og varmes op ved middel varme indtil sukkeret og vandet er smeltet sammen til en sirup.
Fortsæt med at koge mandlerne til alt vandet er kogt fra og der kun er sukkeret tilbage igen.
Når sukkeret begynder at smelte under de nederste mandler, så skal du sørge for at vende og røre rundt i mandlerne hele tiden! Hvis du synes det går for stærkt, så fjern panden fra varmen.
Mandlerne må IKKE blive helt blanke igen – det er altså vigtigt at man ikke lader sukkeret smelte helt igen – så ender man blot ud med karameliserede mandler.
Når mandlerne har fået en let gylden farve hældes de ud på et stykke bagepapir – sørg for de ligger godt fordelt – og lad dem køle af.
Skriv et svar