Brownie med vaniljeflødeskum og frisk frugt

20140315-120035.jpg

20140315-120255.jpg

I dag har jeg en lille let opskrift til jer. Er du chokolade-elsker vil denne opskrift være lige noget for dig!

I denne opskrift har jeg brugt en springform på ca. 20 cm i diameter.

Brownie:
100 g mørk chokolade
210 g sukker
1/2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 dl olie
65 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
25 g kakaopulver
20 g hakkede valnødder

Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt olien imens der stadig piskes.
Hæld den smeltede chokolade i og pisk indtil massen er ensartet.
Bland mel, kakaopulver, salt og bagepulver sammen i en anden skål. Sigt det ned i de våde ingredienser for at undgå klumper. Vend det hele sammen. Tilsæt til sidst de hakkede valnødder

Husk at spray springformen med bagespray eller at beklæde den med bagepapir.

Bages i 30-35 minutter ved 180 grader

Vaniljeflødeskum:
1,5 dl fløde
1 tsk flormelis
1/2 tsk vaniljesukker

Pisk fløden til let flødeskum og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk kort til flødeskummet har den rette konsistens.

Pynt til sidst med frisk frugt. Jeg har valgt at bruge hindbær og blomme. Sørg for at vælge nogle lidt syrlige frugter, det går nemlig rigtig godt til den søde brownie.

God appetit og god weekend 🙂

4 thoughts on “Brownie med vaniljeflødeskum og frisk frugt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *