• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Brownie stykker med hindbærmousse

2. februar 2017 by metteskutter Leave a Comment

Jeg tror aldrig chokoladekage og hindbær stopper med at være mine to favoritkombinationer. I dag har jeg en lækker-lækker opskrift til jer på en fantastisk og chokolade-rig brownie der er blød i midten og med en blød hindbærmousse på toppen. Denne dessert er rimelig nem, hurtig og ligetil, samtidig med den kan imponere enhver gæst.

Enjoy!

Opskriften giver ca 6 browniebidder alt efter hvor store man laver dem.

Brownie: 
125 g chokolade
150 g smør
160 g sukker
125 g hvedemel
1/4 tsk havsalt
2 spsk kakaopulver
1/4 tsk bagepulver
3 æg

Fremgangsmåde:
Hak chokoladen groft og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det langsomt smelte sammen mens der røres i det en gang i mellem. Når det hele er smeltet. Kommes det over i en skål. Hæld sukker i og rør indtil det er opløst.

Bland mel, havsalt, kakaopulver og bagepulver i en anden skål.

Hæld melblandingen i chokoladeblandingen og rør til det hele er ensartet. Rør æggene i dejen til sidst. Hæld dejen i en form på ca. 25×25 cm beklædt med bagepapir.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 25-30 minutter.

Hindbærmousse:

150 g hindbær
115 g sukker
2 tsk citronsaft
2 blade husblas
3 dl fløde

Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand
Put hindbær, sukker og saften fra din citron i en kasserolle. Opvarm det og put husblassen ned i.
Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Det er kun saften du skal bruge.

Sæt hindbærsaften på køl mens du pisker din fløde

Pisk fløden til flødeskum.
Tilsæt 1/3 af fløden til hindbærsaften og pisk voldsomt.
TIlsæt nu hindbærsaften til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt.

Sæt moussen på køl.

Opbygning: 
Sørg for brownien er kølet af og skær den derefter i små rektangler.

Sørg også for at din hindbærmousse har sat således den vil kunne bære at kunne stå selv.

Put din hindbærmousse i en sprøjtepose med stor rund tyl, hvorefter du kan dekorere dine browniestykker.

Pynt efter ønske – jeg har drysset med frysetørret hindbærpulver, en chokoladesnirkel af hvid chokolade og friske hindbær.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Moussekager Tagged With: brownie, chokolade, hindbær, hindbærmousse, nem dessert

Previous Post: « Nem chokolademousse med friske bær
Next Post: Æblelagkage med vaniljecreme og karamelliserede hasselnødder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme