• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Cheesecake med hvid chokolade og kiwi

1. marts 2018 by metteskutter 3 Comments

Syrligt og sødt er en helt igennem fantastisk kombination. Denne cheesecake med lækker og cremet creme cheese og hvid chokolade, der møder de syrlige kiwier sender dig i smagshimlen!

Den er fantastisk!

Kiwi mousse bomber:
2 blade husblas
200 g kiwi (ca 4 stk)
0,25 dl vand
30 g sukker
1 dl fløde.
Evt. lidt grøn pasta farve

Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skær din kiwi i tern og kom den i en kasserolle sammen med vand og sukker.
Lad det koge et par minutter og blend det derefter med en stavblender. Tilsæt evt en lille smule grøn pastafarve.
Vrid husblas fri for vand og kom det i den varme gryde og rør det ud.
Hæld kiwi-gelèen over i en skål og lad det køle lidt af.
Pisk fløden let og vend derefter den afkølede kiwi-puré sammen med fløden.
Hæld moussen i halvkugleforme (ca. 4 cm i diameter) og put dem i fryseren til de er helt frosne.

Kiksebund:
150 g Digestive kiks
20 g sukker
80 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker i en minihakker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18-19 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Placer dine kiwi mousse bomber tæt sammen i 2 cirkler ovenpå din bund og sæt den i fryseren mens du laver ostecremen.

Ostecreme:
4,5 blade husblas
200 g naturel cream cheese.
80 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
3 dl fløde
125 g hvid chokolade, smeltet og let afkølet

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Cream cheese, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden let.
Fra nu af skal processen gå hurtigt, så sørg for at have alle dine elementer klar:
Pisk den hvide chokolade sammen med flødeost-blandingen.
Vrid husblas fri for vand og smelt det ved svag varme.
Kom 2 spsk af flødeost-blandingen over i husblas og pisk hurtigt. Tilsæt derefter hele husblas-blandingen til flødeost blandingen og pisk det godt sammen.
Tilføj derefter Cream cheese blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Bank den gerne nogle gange i bordet så eventuelle lufthuller fjernes.
Kom cheesecaken i fryseren til den har sat sig (ca. 1 1/2 time)

Pynt:
Ca. 3-4 skrællede kiwier i tynde skiver

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cheesecake Tagged With: cheesecake, hvid chokolade cheesecake, kiwi cheesecake, kiwi mousse

Previous Post: « Hjemmelavet powershake med jordbær og banan
Next Post: Mandelkage med mælkechokolade og mango »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria

    5. maj 2020 at 18:18

    Hej Mette

    Kan se denne opskrift er fra 2018, men prøver at skrive alligevel.
    Jeg gad godt prøve denne opskrift af. Men jeg er i tvivl om hvad der menes når der står at fløden skal pisket let 2 steder. Betyder det, til flødeskum eller at det bare lige skal “piskes op” i nogle sekunder? 🙂

    Mvh. Maria

    Svar
    • metteskutter

      5. maj 2020 at 18:22

      Hej Maria
      Det betyder at den bare lige skal piskes indtil den begynder at tykne – ikke til flødeskum! Den skal stadig være en smule flydende 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Maria

        5. maj 2020 at 18:29

        Tak for hurtig svar 🙂

        Har lige endnu et spørgsmål. Hvor mange halv-kugleforme med mousse brugte du da du lavede kagen?

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme