Cheesecake med passionsfrugt og vanilje

Den bedste opskrift på passionsfrugt cheesecake! Den smager eksotisk, sød, syrlig og cremet på samme tid!
Cheesecaken består af en kiksebund, passionsfrugt ganache, ostecreme med vanilje og en passionsfrugt gele.
Jeg lover jer, at den her kage er sindssygt lækker!

Kiksebund:
190 g Digestive kiks
15 g sukker
100 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Sæt den på frys og lav ganachen.

Passionsfrugt ganache:
100 g hvid chokolade
0,5 dl passionsfrugt saft (ca. 3-4 passionsfrugter)
0,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Smelt den hvide chokolade.
Varm fløde og passionsfrugtsaft op til kogepunktet og hæld den over den smeltede hvide chokolade.
Rør forsigtigt indtil massen er helt ensartet. Stavblend til sidst ganachen så den er helt glat.
Fordel ganachen ovenpå kiksebunden og sæt den på frys imens du laver ostecremen.

Ostecreme:
5 blade husbas
1/2 citron (saften)
125 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Citronsaft kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.

Passionsfrugt gele:
3 blade husblas
1,5 dl vand
0,75 dl passionsfrugt saft (ca. 4-5 passionsfrugter) 
35 g sukker

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Put vand, passionsfrugtsaft og sukker i en gryde. Varm det op lige til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
Hæld væsken over i en skål gennem en si.
Lad massen stå til den er kølet af.
Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geleen har sat sig.

Fjern springform og kageplasten og flyt forsigtigt kagen over på et fad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.