Chokolade cupcakes med jordbær frosting og friske jordbær

Efter jeg postede et billede på Instagram af disse sommerlige chokolade cupcakes med jordbær frosting fik jeg en masse ønsker om en opskrift! Så her kommer den:

Opskriften giver ca. 18 cupcakes

Chokolade cupcake:
185 g mel
150 g brun farin
50 g kakaopulver
0,75 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
75 g mørk chokolade (hakket eller knapper)
1 dl mælk
225 g yoghurt naturel
0,75 dl solsikke olie
1 æg

Fremgangsmåde
I den ene skål blandes alle de tørre ingredienser – mel, brun farin, kakaopulver, natron, vaniljesukker og chokolade.
I en anden skål blandes alle de våde ingredienser – mælk, yoghurt naturel, solsikke olie og æg.
Rør de tørre ingredienser i de våde.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter.
Lad dine muffins køle helt af og lav frostingen.

Jordbær frosting:
250 g flormelis
75 g blødt smør
4-5 spsk jordbærsaft
1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Pisk indtil frostingen er let og luftig.
Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt den ud i fine toppe på dine cupcakes.

Kom til sidst et frisk jordbær på toppen af hver cupcake.

2 thoughts on “Chokolade cupcakes med jordbær frosting og friske jordbær

  1. Mmm! De er bare lækre. Har 2 spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.
    1. Er der nok frosting til hele 18 cupcakes med kun 75 g smør?
    2. Hvilket tyllehovede har du brugt til at pynte de her? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.