• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Chokolade cupcakes med jordbær frosting og friske jordbær

6. juni 2018 by metteskutter 8 Comments

Efter jeg postede et billede på Instagram af disse sommerlige chokolade cupcakes med jordbær frosting fik jeg en masse ønsker om en opskrift! Så her kommer den:

Opskriften giver ca. 18 cupcakes

Chokolade cupcake:
185 g mel
150 g brun farin
50 g kakaopulver
0,75 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
75 g mørk chokolade (hakket eller knapper)
1 dl mælk
225 g yoghurt naturel
0,75 dl solsikke olie
1 æg

Fremgangsmåde
I den ene skål blandes alle de tørre ingredienser – mel, brun farin, kakaopulver, natron, vaniljesukker og chokolade.
I en anden skål blandes alle de våde ingredienser – mælk, yoghurt naturel, solsikke olie og æg.
Rør de tørre ingredienser i de våde.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter.
Lad dine muffins køle helt af og lav frostingen.

Jordbær frosting:
250 g flormelis
75 g blødt smør
4-5 spsk jordbærsaft
1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Pisk indtil frostingen er let og luftig.
Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt den ud i fine toppe på dine cupcakes.

Kom til sidst et frisk jordbær på toppen af hver cupcake.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cupcakes og muffins Tagged With: chokolade cupcakes, chokolade muffins, jordbær frosting, sommer cupcakes

Previous Post: « Frozen yoghurt ispinde med hindbær og mørk chokolade
Next Post: Blød og snasket kanelsneglekage »

Reader Interactions

Comments

  1. Donya

    17. juni 2018 at 21:55

    Mmm! De er bare lækre. Har 2 spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.
    1. Er der nok frosting til hele 18 cupcakes med kun 75 g smør?
    2. Hvilket tyllehovede har du brugt til at pynte de her? 🙂

    Svar
  2. metteskutter

    18. juni 2018 at 06:24

    Hej Donya.
    Ja, der er nok frosting 😊
    Jeg har brugt en M1 stjernetyl fra Wilton.

    Mvh. Mette

    Svar
  3. Kit

    25. august 2018 at 20:35

    Hej

    Det lyder som en mega lækker dessert.

    Jordbærsaft er det som i saftevand eller saften fra frosne jordbær?

    Ha ha kan ikke regne det ud 😉

    Svar
    • metteskutter

      26. august 2018 at 09:47

      Hej Kit
      Det er selvfølglig saften fra enten frosne eller friske jordbær 😊

      Dbh Mette

      Svar
  4. Anja

    22. september 2018 at 22:47

    Smøret til frostingen.
    Er det bare almindelig smør? Eller skal det være Usaltet?

    Svar
    • metteskutter

      22. september 2018 at 23:04

      Hej Anja
      Det skal bare være alm smør 😊

      Svar
  5. Cathrine

    6. marts 2019 at 02:12

    Hej
    Kan jeg bruge dejen til mini cupcakes og i så fald hvor længe tror du så de skal have i ovnen?

    Kh Cathrine

    Svar
    • metteskutter

      6. marts 2019 at 06:44

      Det kan du sagtens 🙂
      Start med at giv dem 5-7 minutter og kig til dem derefter. Stik evt en tandstik eller en spids kniv k midten. De er færdige når der ikke kommer dej på tandstikken/kniven.

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme