• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Chokolade-hindbær mousse

25. juli 2018 by metteskutter 18 Comments

Denne dessert indeholder 2 af mine absolutte yndlingsting: Chokolade og hindbær!
Jeg elsker konsistensen og smagen på denne mousse.
Samspillet mellem chokolade og hindbær er helt fantastisk!

Derudover kan man med fordel lave denne dessert i god tid.
Dog skal man huske at sørge for, at der er mindre chokolademousse end hindbær, da den kraftige chokolade-smag har det med at tage over.
Denne opskrift giver ca. 6-7 glas.

Chokolademousse:
70 g mørk chokolade
3 æggeblommer
45 g sukker
3 æggehvider

Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps
Æggehviderne piskes til de er lyse og luftige.
Når chokoladen er smeltet hældes den direkte ned i til æggeblommerne. Hav en håndmikser klar og pisk det hurtigt sammen.
Vend derefter forsigtigt chokolade-massen sammen med æggehviderne.

Fordel moussen i dine glas og sæt det på køl i 30 minutter. Glassene skal fyldes ca 1/3 op.

Hindbærmousse:
150 g hindbær
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Saften fra 1/2 citron
2 blade husblas
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand
Put hindbær, sukker og citronsaft i en kasserolle. Varm det op til kogepunktet og kom husblassen ned i.
Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Det er kun saften du skal bruge.

Sæt hindbærsaften på køl mens du pisker din fløde
Pisk fløden til flødeskum.

Tilsæt 1/3 af fløden til hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen.
Tilsæt nu hindbærsaften til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.

Fordel hindbærmoussen ovenpå din chokolademousse.
Sæt dine chokolade-hindbær mousse glas på køl indtil de har sat sig.

Pynt:
Friske hindbær
Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Portionsanrettede desserter Tagged With: Callebaut chokolade, chokolade mousse uden fløde, chokolade-hindbær mousse, chokolademousse, den bedste chokolade mousse, den bedste hindbær mousse, hindbærmousse

Previous Post: « Hjemmelavet hindbær koldskål
Next Post: Gateau Marcel / fransk chokoladekage »

Reader Interactions

Comments

  1. Helle

    29. juli 2018 at 15:51

    Hvor har du købt Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut ?

    Svar
    • metteskutter

      29. juli 2018 at 16:05

      Hejsa – det er nogle jeg har fået i gave af Callebaut. Men jeg har fået en del henvendelser på dem, så jeg prøver lige at høre Callebaut om det 😊

      Svar
  2. Pernille

    31. oktober 2018 at 08:01

    Kan denne hindbær mousse tylles ud ovenpå en brownie er den tyk nok til det

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 08:19

      Hej Pernille
      Lige når du har lavet den er moussen helt flydende. Så skal du sætte den på køl og vente til den har sat sig. Derefter pisker du den kort igennem til den er ensartet og glat og så kan du sprøjte den ud 😊

      Svar
  3. Pernille

    31. oktober 2018 at 08:21

    Hvor længe tror du den skal bruge for at køle og tror du godt det kan blive pæne toppe

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 08:24

      Omkring 2-3 timer.
      Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. piske et par dl fløde til flødeskum og så vende i hindbærmoussen efter du har pisket den ensartet og glat 😊

      Svar
  4. Anna

    21. november 2018 at 10:30

    Er opskriften lavet til friske hindbær? Og vil frosne i så fald også virke?

    Svar
    • metteskutter

      21. november 2018 at 10:49

      Hej Anna
      Jeg bruger altid frosne hindbær til at lave selve moussen og friske hindbær til at pynte dem med 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Hanne

    1. januar 2019 at 22:11

    Kan man lave desserten og fryse dem ?

    Svar
    • metteskutter

      1. januar 2019 at 22:12

      Hej Hanne
      Ja, det kan du godt 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Sarah

    20. februar 2019 at 14:47

    Hej 🙂
    Kan disse godt stå på køl natten over og stadigvæk være lækre, hvis de serveres til dessert dagen efter de er lavet?

    Svar
    • metteskutter

      20. februar 2019 at 14:48

      Hej Sarah
      Det kan de sagtens!

      Mvh. Mette

      Svar
      • Sarah

        22. februar 2019 at 11:43

        Hej igen 🙂

        Hvis nu man har nogle i selskabet, der ikke er fan af, at der kun er “mousse-konsistens” i desserten, er det så muligt at tilføje noget crunch af en art? Og har du et godt forslag til hvilken slags/hvordan det skal laves?

        Svar
        • metteskutter

          22. februar 2019 at 11:51

          Hej Sarah.
          Der gav du mig lidt en udfordring.
          Du kan evt lave en crumble og komme i bunden.
          Link: https://bobedre.dk/opskrifter/dessert/nem-hindbaermousse-med-crumble-og-chokoladebaer

          Mvh. Mette

          Svar
  7. Mariam

    12. marts 2019 at 10:12

    Kan de holde sig i 6 dage uden at tage skade?
    – vi skal bruge dem til en opgave i skolen og har brug for at de kan holde sig til når vi skal fremlægge

    Svar
    • metteskutter

      12. marts 2019 at 11:32

      Hej Mariam.
      Jeg vil ikke anbefale dig at lave dem 6 dage før. Jeg vil anbefale dig at du laver dem dagen før

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Kirsten

    2. marts 2020 at 22:27

    Hej
    Så fine!
    Hvor finder man de glas du har anvendt?
    Mvh Kirsten

    Svar
    • metteskutter

      2. marts 2020 at 22:55

      Mange tak. De er fra Mette Blomsterberg 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme