Chokoladebombe med Maltesers og hindbær


Kalder alle chokolade-elskere!
Her er svaret på jeres cravings! En vaskeægte chokoladebombe fyldt med lækker chokoladefrosting. Det er en tung chokoladekage og derfor passer den godt sammen med en god håndfuld friske hindbær eller et scoop vaniljeis.

TIP: Kagen skal opbevares i køleskabet, men tag den gerne ud 20-30 minutter inden den skal spises.

God fornøjelse 😊

Black Magic bunde:
3 dl mel
2,5 dl sukker
1,5 dl kakaopulver
1,5 tsk natron
0,5 sk bagepulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljesukker
2 æg
1,5 dl stærk kaffe
1,5 dl mælk
1,25 dl olie

Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne.
Pisk dejen sammen til den er glat og ensartet.
Hæld kagen i en springform (Ø 18-20 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 50-55 minutter ved 175 grader.

Chokolade frosting:
230 g blødt smør
300 g flormelis
35 g kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
1 knsp. salt
1 dl creme fraiche (18%)
150 g mørk chokolade, smeltet

Fremgangsmåde
Rør smørret sammen til det er blødt. Tilsæt derefter flormelis, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Rør det sammen.
Tilsæt creme fraiche og pisk det kort ved høj hastighed for at få det luftigt.
Til sidst tilsættes den smeltede og afkølede mørke chokolade.
Pisk det sammen indtil det er ensartet.

Pynt:
Finthakkede hasselnødder
Maltesers
Friske hindbær

Opbygning af kagen:
Skær toppen af kagen af, så du får 2 lige bunde ud af resten.
(Toppen af kagen skal du endelig ikke smide ud – gem den i fryseren og lav romkugler ud af den)
Placer den første bund midt på det fad du ønsker at servere det på.
Fordel halvdelen af chokoladefrostingen på bunden.
Kom den anden bund ovenpå og tryk let og forsigtigt på den.
Resten af chokoladfrostingen fordeles ovenpå.

Drys med hakkede hasselnødder og pynt derefter med Maltesers og hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *