Chokolademousse med hindbær og nøddebund


Er der noget bedre end en helt fantastisk god chokolademousse? Nej vel!
Jeg anbefaler altid, at når man laver chokolademousse, så SKAL der altså anvendes en god kvalitets chokolade!
Jeg bruger en mørk chokolade fra Callebaut – det er virkelig min yndlings og smager helt fantastisk!

God fornøjelse 😊

Denne opskrift giver ca. 6-7 glas alt efter størrelse.

Nøddebund:
2 æggehvider
1 dl sukker
100 g fintmalede hasselnødder
1/4 tsk salt
1/2 tsk hvedemel

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt hasselnødder, salt og mel i.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og smør den jævnt ud.

Bages ved 180 grader i ca. 12-13 minutter.

Stik bundende ud med en rund udstikker og placer dem i bunden af dine glas.

Chokolademousse
125 g mørk chokolade
100 g pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
150 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen.
Pisk æggeblommer og 75 g sukker til en tyk æggesnaps i en skål.
I en anden skål piskes de stuetempererede æggehvider og 1 spiseskefuld sukker til en luftig marengs.
Kom den smeltede chokolade over i æggesnapsen og pisk godt.
Tilføj en tredjedel af marengsmassen og pisk godt.
Herefter tilsættes resten af marengsmassen, som skal vendes forsigtigt i den smeltede chokolade.

Kom chokolademoussen i en engangssprøjtepose og fordel chokolademoussen i dine glas.

Sæt dem på køl til de skal servers og pynt med friske hindbær og evt. chokoladesnirkler.

Pynt:
Friske hindbær
Chokoladesnirkler (se hvordan de laves HER)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.