• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme

26. januar 2020 by metteskutter Leave a Comment


De skønneste krakkelerede vandbakkelser med hindbærskum, vaniljecreme og så et frisk hindbær i midten som overraskelse! 😍

Opskriften giver ca. 15 vandbakkelser

Kiksedej:
40 g mel
40 g sukker
40 g smør
Evt. valgfri pastafarve

Fremgangsmåde:
Ælt alle ingredienserne sammen og rul den tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse). Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
Stik små runde cirker ud (ø 3-4 cm) og placer dem ovenpå dine små vandbakkelser.

Vandbakkelser:
75 g smør
1,5 dl vand
5 g sukker
75 g mel
1/4 tsk salt
2 æg

Fremgangsmåde:
Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
Tilsæt mel og salt og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.

Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).

Bag dem ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Lad dem derefter køle af på en rist.

Vaniljecreme:
1 pose økologisk vaniljecreme fra Dr. Oetker
5 dl letmælk
Evt. lidt ekstra vanilje
1,5 dl letpisket fløde

Fremgangsmåde:
Følg anvisningen bag på posen.
Sæt vaniljecremen på køl indtil den er kold.
Pisk vaniljecremen lind og vend letpisket fløde i.

Hindbærskum:
4 dl fløde
150 g hindbær (friske eller optøede)
2,5 spsk flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk fløden til flødeskum.
Mos hindbærrene og vend dem derefter i flødeskummet sammen med flormelis.
Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

Samling:
Skær forsigtigt toppen af vandbakkelserne.
Sprøjt hindbærskum langs kanten.
Kom 1-2 friske hindbær ned i midten og sprøjt derefter vaniljecreme ovenpå.
Kom “låget på” og pynt evt. med Ruby chokolade oblater og skovsyre.

Spis dem helst samme dag og opbevar dem i køleskabet.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Diverse Tagged With: choux au craquelin, fastelavnsboller, hindbærskum, krakkelerede fastelavnsboller, krakkelerede vandbakkelser, vandbakkelse, vaniljecreme

Previous Post: « Æble cheesecake med hasselnød og nougat
Next Post: Hjemmelavede flødeboller med rabarber, pistacie og Ruby chokolade »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme