Citron cheesecake


Jeg eeeelsker virkelig kager med frugt og denne citron cheesecake er bestemt ingen undtagelse! Verdens bedste citron cheesecake! Smagsbalancen mellem citron og sukker er helt perfekt, så frygt ikke at den er alt for syrlig – den er helt fantastisk!

Kiksebund:
190 g Digestive kiks
35 g sukker
100 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas. Pres gerne kiksemassen lidt op ad siderne også.

Sæt den på køl og lav imens ostecremen.

Ostecreme:
5 blade husbas
Fintrevet skal samt saften fra 1 økologisk citron
200 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Fintrevet citronskal samt saften puttes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.

Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.

Sæt den i fryseren til den har sat sig (ca 1 time) og lav imens din marengs.

Marengstoppe:
2 æggehvider
75 g sukker
75 g flormelis

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne til de skummer. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes på høj hastighed.
Når marengsen er sej og kan danne toppe, som kan stå af sig er marengsen klar.
Sigt flormelis ned i massen og vend det forsigtigt sammen.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en tylle for enden.
Sprøjt små fine toppe ud forskellige størrelser på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad marengstoppene hvile i 20 minutter.
Bag dem ved 100 grader i ca. 50-60 minutter.

Anvend dem som pynt på kagen inden den serveres og put resterne i en lufttæt kagedåse til næste gang du skal pynte en kage.

Citrongele:
4 blade husblas
1 dl vand
1 dl citronsaft (ca. 3-4 små citroner)
100 g sukker
Lidt gul pastafarve

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Put vand, citronsaft og sukker i en gryde. Varm det op lige til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
Hæld væsken over i en skål gennem en si.
Tilsæt lidt gul pastafarve.
Lad massen stå og sætte sig til den er tyktflydende.
Hæld geléen ud over kagen og sæt den i fryseren indtil geléen har sat sig.
Hold øje med den – den må ikke stå der for længe, kun til geléen hat sat sig.
Fjern springform og kageplasten og flyt forsigtigt kagen over på et fad.

Pynt kagen og server.

Pynt:
Marengstoppe penslet med lidt spiseligt guldstøv
Primula blomsterblade
Lidt finthakket hvid chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.