Citroncupcakes med et strejf af lakrids

Billede

Denne opskrift giver ca. 12 cupcakes.

Dej:
165 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl natural yoghurt
2 æg
150 g sukker
60 g. blødt smør
1/2 vaniljestang
Saften fra 1/2 citron
Fintrevet skal fra 1 citron

Fremgangsmåde
Pisk æg og smør lyst og luftigt. Tilsæt derefter sukker, kornene fra vaniljestangen og yoghurt.
Pisk indtil det hele er godt blandet.
Riv skallen fra din citron meget fint. Tilsæt den og også saften.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål.
Tilsæt lidt efter lidt melblandingen til de våde ingredienser og pisk ved laveste hastighed. Pisk det kun kort indtil dejen er homogen.
Bages ved 15-16 minutter ved 185 grader.

Marengsfrosting:
200 g flormelis
1 dl æggehvider

Fremgangsmåde
Bland flormelis og æggehvider og pisk det ved højeste hastighed indtil massen er helt stiv.
Husk at bruge denne marengsfrosting med det samme – ellers falder den sammen.

Pynt:
Revet citronskal
Raw liquorice powder fra Johan Bülow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.