Citroncupcakes med et strejf af lakrids

Billede

Denne opskrift giver ca. 12 cupcakes.

Dej:
165 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl natural yoghurt
2 æg
150 g sukker
60 g. blødt smør
1/2 vaniljestang
Saften fra 1/2 citron
Fintrevet skal fra 1 citron

Pisk æg og smør lyst og luftigt. Tilsæt derefter sukker, kornene fra vaniljestangen og yoghurt.

Pisk indtil det hele er godt blandet.

Riv skallen fra din citron meget fint. Tilsæt den og også saften.

Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål.
Tilsæt lidt efter lidt melblandingen til de våde ingredienser og pisk ved laveste hastighed. Pisk det kun kort indtil dejen er homogen.

Bages ved 15-16 minutter ved 185 grader.

Marengsfrosting:
200 g flormelis
1 dl æggehvider
Revet citronskal
Raw liquorice powder fra Johan Bülow

Bland flormelis og æggehvider og pisk det ved højeste hastighed indtil massen er helt stiv.

Husk at bruge denne marengsfrosting med det samme – ellers falder den sammen.

Slut af med at drysse med lidt raw liquorice powder og citronskal som pynt ovenpå frostingen

Jeg bagte disse cupcakes sammen med min bror på 3 år, så det har bare været en ren hyggedag 🙂

Til de lækre cupcakes fik vi jordbær, galiamelon, appelsiner, kaffe og mælk.

photo 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *