• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Citrontærte med marengs

26. september 2018 by metteskutter 8 Comments



Sprød tærtebund, syrlig og cremet citroncreme og et låg af fløjsblød marengs – så bliver det virkelig ikke bedre! Denne smagssammensætning er helt genial. Syrligt og sødt sammen giver en speciel og afbalanceret smagsoplevelse.

Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør (stuetempereret)
1 æggeblomme
(evt. 1 tsk vand)

Fremgangsmåde: 
Bland mel og flormelis.
Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.
Drys en smule mel på bordet og rul mørdejen ud.
Læg dejen ned i en tærteform på 19 cm i diameter og skær det overskydende dej fra kanten.
Jeg har brugt DENNE perforerede tærte ring.

Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
Bag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.

Citroncreme:
135 g sukker
1/2 vaniljestang
2 citroner (saften og fintrevet skal)
2 æg
2 æggeblommer (gem æggehviderne til marengsen)
15 g majsstivelse
50 g smør

Fremgangsmåde:
Kom sukker, vanilje, citronsaft og revet citronskal i en gryde.
Kog det op og si citronskallen fra.

I en anden skål piskes æggene sammen.
Opløs majsstivelsen i lidt vand og kom det ned til æggene.
Rør derefter citronlagen i.

Kom det hele i en gryde og varm det op til det tykner.
Kog cremen igennem mens du konstant rører i den.
Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt.

Hæld citroncremen ovenpå den afkølede tærtebund.
Sæt tærten på køl til citroncremen er helt kold.

Marengs:
2 æggehvider
135 g sukker

Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst.
Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt det ud på toppen af din kage.
Afslut med let at brænde dine marengstoppe med en lille gasbrænder.

Herefter er tærten klar til servering 

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Tærter Tagged With: citroncreme, citrontærte med marengs, marengs, mørdej

Previous Post: « Snickers brownie
Next Post: Cheesecake med passionsfrugt og vanilje »

Reader Interactions

Comments

  1. Ann

    26. oktober 2018 at 11:43

    Jeg har tidligere lavet Lemon marengstærte. Den blev lavet formiddag og skulle serveres til aften. Marengsen blev flydende i bunden, oplever du også det? Grunden? Kh Ann

    Svar
    • metteskutter

      26. oktober 2018 at 11:59

      Nej, det har jeg aldrig oplevet – marengs kan ske at falde en smule sammen hvis den står et døgns tid, men jeg har aldrig oplevet at den bliver flydende.

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Mette

    8. oktober 2019 at 14:18

    Jeg forstår ikke den del med æggene i citroncremen. Der står 2 æg også står der 2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
    Betyder det at det er to æg ialt hvor de bare deles op eller skal jeg bruge 4 æg i al?

    Svar
    • metteskutter

      8. oktober 2019 at 14:22

      Hej Mette.
      Det betyder at der skal 2 hele æg og 2 æggeblommer i, så ja, 4 æg i alt.
      Hviderne fra de 2 æggeblommer gemmes til marengsen 🙂

      Svar
  3. Susanne Nielsen

    14. april 2020 at 10:27

    Det er en skøn kage. Den laver jeg igen straks der byder sig en lejlighed! Haps haps

    Svar
    • metteskutter

      14. april 2020 at 10:36

      Tusind tak for din søde kommentar! Det er så skønt at høre 🙂

      Svar
  4. Annika klausen

    14. januar 2021 at 10:42

    Ej lækkert, det ligner en dessert jeg er nødt til at lave 😊
    Men jeg forstår ikke den sidste del med marengs. De toppe der kommer på skal de ikke i ovnen? Eller er det nok med den lille gasbrænder?

    Svar
    • metteskutter

      14. januar 2021 at 10:43

      Hej Annika
      Det er nok med en gasbrænder 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme