Sprød tærtebund, syrlig og cremet citroncreme og et låg af fløjsblød marengs – så bliver det virkelig ikke bedre! Denne smagssammensætning er helt genial. Syrligt og sødt sammen giver en speciel og afbalanceret smagsoplevelse.
Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør (stuetempereret)
1 æggeblomme
(evt. 1 tsk vand)
Fremgangsmåde:
Bland mel og flormelis.
Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.
Drys en smule mel på bordet og rul mørdejen ud.
Læg dejen ned i en tærteform på 19 cm i diameter og skær det overskydende dej fra kanten.
Jeg har brugt DENNE perforerede tærte ring.
Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
Bag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.
Citroncreme:
135 g sukker
1/2 vaniljestang
2 citroner (saften og fintrevet skal)
2 æg
2 æggeblommer (gem æggehviderne til marengsen)
15 g majsstivelse
50 g smør
Fremgangsmåde:
Kom sukker, vanilje, citronsaft og revet citronskal i en gryde.
Kog det op og si citronskallen fra.
I en anden skål piskes æggene sammen.
Opløs majsstivelsen i lidt vand og kom det ned til æggene.
Rør derefter citronlagen i.
Kom det hele i en gryde og varm det op til det tykner.
Kog cremen igennem mens du konstant rører i den.
Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt.
Hæld citroncremen ovenpå den afkølede tærtebund.
Sæt tærten på køl til citroncremen er helt kold.
Marengs:
2 æggehvider
135 g sukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst.
Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt det ud på toppen af din kage.
Afslut med let at brænde dine marengstoppe med en lille gasbrænder.
Herefter er tærten klar til servering
Jeg har tidligere lavet Lemon marengstærte. Den blev lavet formiddag og skulle serveres til aften. Marengsen blev flydende i bunden, oplever du også det? Grunden? Kh Ann
Nej, det har jeg aldrig oplevet – marengs kan ske at falde en smule sammen hvis den står et døgns tid, men jeg har aldrig oplevet at den bliver flydende.
Mvh. Mette
Jeg forstår ikke den del med æggene i citroncremen. Der står 2 æg også står der 2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
Betyder det at det er to æg ialt hvor de bare deles op eller skal jeg bruge 4 æg i al?
Hej Mette.
Det betyder at der skal 2 hele æg og 2 æggeblommer i, så ja, 4 æg i alt.
Hviderne fra de 2 æggeblommer gemmes til marengsen 🙂
Det er en skøn kage. Den laver jeg igen straks der byder sig en lejlighed! Haps haps
Tusind tak for din søde kommentar! Det er så skønt at høre 🙂
Ej lækkert, det ligner en dessert jeg er nødt til at lave 😊
Men jeg forstår ikke den sidste del med marengs. De toppe der kommer på skal de ikke i ovnen? Eller er det nok med den lille gasbrænder?
Hej Annika
Det er nok med en gasbrænder 😊
Mvh. Mette