• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Cookie-karamel moussekage

5. maj 2020 by metteskutter 6 Comments



Den lækreste, mest syndige moussekage bestående af en cookiebrownie, saltkaramel ganache, vaniljemousse og karamelglaze. Det er som at tage en bid af himlen for alle karamel fans!

Cookie brownie:
60 g smør
100 g brun farin
1 æg
65 g mel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
75 g mælkechokolade, knapper/hakket

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og lad det køle en smule af.
Kom brun farin og æg i en skål.
Pisk det godt sammen indtil massen bliver lys og tyk i konsistensen. Pisk smørret med.
Bland alle de tørre ingredienser inkl. chokoladen i en anden skål.
Tilsæt derefter de tørre ingredienser til de våde og rør det sammen til massen er ensartet.

Hæld dejen i en silikoneform (Ø16 cm)
Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Lad kagen blive i silikoneformen og lad den køle helt af.

Saltkaramel ganache:
200 g Gold chokolade
1,5 dl fløde
1 tsk honning
1 nip salt

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen.
Lad den afkøle en lille smule.
Kom karamel ganachen ovenpå cookie bunden og sæt formen på frys indtil den er helt bundfrossen.

Vanilje mousse:
3 blade husblas
1 vaniljestang, kornene
75 g sukker
Saften fra 1/2 citron
3 dl piskefløde
1 dl yoghurt naturel 1,5%

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
Rør husblas ud i citronlagen.

Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det derefter sammen med flødeskummet.

Hæld vaniljemoussen ned i en dyb silikoneform (ø19 cm)
Befri dit frosne cookiebrownie-karamel indlæg fra silikoneformen og pres det forsigtigt ned i vaniljemoussen indtil den er skjult og bunden flugter med moussens kant.

Sæt kagen i fryseren indtil den er gennemfrossen.

Karamel glaze:
4 blade husblas
1,25 dl vand
200 g sukker
150 g Gold chokolade
0,75 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.

Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det.
Tilsæt husblas og stavblend massen.
Tilsæt derefter piskefløde og stavblend det igen indtil massen er ensartet.

Lad chokolade glazen køle ned til ca. 32-33 grader og hæld den over din helt frosne kage.

Pynt:
Gold snirkler penslet med guldstøv
Salted caramel crispearls
Skovsyre
Spiseligt guld

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Moussekager Tagged With: cookie brownie, cookie kage, Glaze kage, Gold ganache, karamel ganache, karamel glaze, karamel kage, moussekage, moussekage med glaze

Previous Post: « Hjemmelavet vaniljesukker
Next Post: Toscakage med hjemmelavet vaniljeis »

Reader Interactions

Comments

  1. Thea

    6. maj 2020 at 20:07

    Hvis man nu ikke ønsker at invistere i GOLD chokolade, skal man så bruge hvid chokolade i stedet?

    Svar
    • metteskutter

      6. maj 2020 at 20:12

      Hej Thea
      Det tænker jeg godt du kan 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Kia

    14. december 2020 at 21:59

    Hvor lang tid før servering tages kagen op?

    Svar
    • metteskutter

      15. december 2020 at 07:06

      Hej Kia
      Du skal glaze kagen mens den er helt frossen og derefter sætte den i køleskabet for at tø op. Det tager ca. 3-4 timer.

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Stine

    7. januar 2021 at 22:26

    Hej. Hvor lang tid i forvejen kan man lave denne kage? Og hvordan skal opbevares?
    Skal holde barnedåb tidligt en lørdag og har derfor ikke tid til at lave den der.
    Hvis man ikke vil have glaze på, har du så andre forslag?
    Den ser vildt god ud
    Vh Stine

    Svar
    • metteskutter

      7. januar 2021 at 22:28

      Du kan lave den mange dage i forvejen og bare lade den stå i fryseren indtil du skal bruge den.
      Du kan evt. spraye den med velvet spray eller bare lade den være “nøgen” og evt. pynte den med noget chokoladepynt, spiselige blomster osv. Det er kun fantasien der sætter grænser her 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme