Créme brûlée med hvid chokolade og rabarber


Sponsoreret indlæg i samarbejde med
Le Creuset

Holy moly for en helt fantastisk dessert! Disse skønne créme brûlée desserter med hvid chokolade og rabarber smager intet mindre end himmelsk!
Personligt kan jeg tælle på en hånd, hvor mange gange jeg egentlig har smagt en créme brûlée dessert. Og det skyldes at jeg synes desserten er alt for sød og blød i sin enkelthed. MEN – når der tilsættes et syrligt element, (i dette tilfælde rabarber) så bliver smagsbalancen i desserten noget helt andet! Jeg kan kun anbefale denne lækre og ikke mindst NEMME dessert! Man kan jo med fordel lave desserten dagen før.

De smukke kvadratiske fade jeg har lavet desserterne i er fra Le Creuset og kan købes HER

Opskriften svarer til 4 personer

Rabarber:
200 g rabarber (gerne vinrabarber)
100 g sukker
1/2 dl vand

Fremgangsmåde
Kom rabarber, sukker og vand i en gryde. Giv det et kort opkog, men sørg for at rabarberne stadig har struktur.

Créme brûlée med hvid chokolade:
4 dl fløde
2 dl mælk
120 g hvid chokolade
4 æggeblommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde
Kom fløde og mælk i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt den hvide chokolade og rør forsigtigt til den er smeltet sammen med fløden. Fjern det fra varmen og lad det køle lidt af.

I en skål piskes æggeblommer, sukker og vaniljesukker godt sammen til det er lyst og luftigt.

Pisk den let afkølede fløde-blanding sammen med æggesnapsen lidt efter lidt og hæld den til sidst gennem en sigte.

Fordel først rabarberne i 4 små ovnfaste fade.

Hæld derefter creme bruleen ovenpå. Placer dem i en et ovnfast fad og hæld kogene vand i, så det dækker 2/3 af de små forme.

Bag cremen i ca. 30-40 minutter ved 150 grader indtil midten af cremen bruleen kun “blævrer” en lille smule.

Når de er bagt færdigt fjernes de forsigtigt fra vandbadet. Lad dem køle lidt af ved stuetemperatur og sæt dem derefter på køl natten over

Pynt/servering:
Lige inden servering drysses et tyndt lag sukker på, som brændes med en gasbrænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.