• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Cremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbær

8. februar 2019 by metteskutter 3 Comments


Sponsoreret indlæg i samarbejde med Dr. Oetker

Lækre og skønne cremelinser med en super god hindbærmarmelade og en lækker vaniljecreme.
De er nemme at lave og smager bare super dejligt!
Disse cremelinser skal gerne nydes samme dag som de er lavet.

Opskriften giver ca. 8 cremelinser (Ø 8 cm)

Bagefast vaniljecreme:
1 brev økologisk kagecreme fra Dr. Oetker
5 dl letmælk
1/2 vaniljestang (kornene) mast sammen med 1 spsk sukker

Fremgangsmåde
Bland posens indhold sammen med 1 dl mælk.
Kom 4 dl letmælk i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Kom vaniljeblandingen ned i gryden og pisk godt i det indtil cremen tykner.
Lad vaniljecremen køle helt af i køleskabet, hvorefter det er klar til brug.
Pisk det kort igennem til den er ensartet når du har taget cremen ud af køleskabet.

Mørdej:
400 g mel
150 g smør, stuetemperatur
100 g flormelis
Ca 1 æg

Fremgangsmåde
Alle ingredienser æltes kort sammen til massen er ensartet.
Put dejen i køleskabet i 1/2 time.
Halvdelen af mørdejen rulles ud til en tykkelse på ca 3 mm.
Udstik cirkler af dejen.
Læg hver dejcirkel ned i dine små forme og pres den godt fast til kanter og bund.

Samling:
Kom 1 tsk god hindbær marmelade ned i hver bund. Fyld derefter vaniljecreme i så formen er fyldt ca. 3/4 op.
Rul den anden halvdel af mørdejen ud og stik igen runde cirkler ud, som skal bruges som låg.
Tryk kanterne af så den overflødige dej falder af.

Bag cremelinserne ved 180 grader i ca. 15 minutter indtil de er gyldne.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Skærekager Tagged With: bagefast vaniljecreme, cremelinser, hindbær

Previous Post: « Foccacia med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarin
Next Post: Fyldte Ruby chokolader med hindbærtrøffel »

Reader Interactions

Comments

  1. Berit Ploug

    8. februar 2019 at 22:12

    Hej Mette
    Disse lækkerlinger bliver jeg da ganske enkelt nødt til, at teste også 😍😋 – men jeg forstår desværre ikk rigtigt fremgangsmåden omkring cremen 🙈
    Skal den 1 dl. mælk til pulveret – trækkes fra de 4, der skal varmes – eller skal der bruges 5 dl. i alt..?
    Og tilsættes pulverblandingen også først når mælken er varm – sammen med vaniljeblandingen – eller..?
    På forhånd mange tak 🙂
    Mvh
    Berit

    Svar
    • metteskutter

      8. februar 2019 at 22:57

      Hej Berit
      Jeg har lavet en tastefejl i opskriften (det er rettet nu). Du skal bruge 5 dl letmælk i alt. 1 dl pisket sammen med brevets indhold og 4 dl i gryden, som varmes op til kogepunktet 😊
      Når de 4 dl når kogepunktet kommes mælke-pulverblandingen ned i gryden og derefter piskes det indtil det tykner 😊
      Jeg håber det giver lidt bedre mening, ellers så skriver du bare igen!

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Berit Ploug

    10. februar 2019 at 12:04

    Fantastisk – så giver det meget bedre mening – og mange tak 🙂

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme