• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

De bedste gulerodsbrud

14. juli 2019 by metteskutter Leave a Comment


I får her opskriften på de blødeste og lækreste gulerodsbrud med solsikkekerner.
Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift nogensinde!
Personligt elsker jeg at spise dem blot med smør på pga. den lækre, bløde og helt vildt skønne smag i bollen.

Et godt tip er at bruge en røremaskine med dejkrog til at lave disse boller. Og lad dem gerne ælte længe, så får du den mest luftige og bløde bolle.

Opskriften giver ca 8-10 store gulerodsbrud

Ingredienser:
300 g hvedemel
200 g fuldkorns speltmel
25 g gær
3 dl lunkent vand
25 g sukker
1 tsk salt
40 g blødt smør
1 æg
50 g solsikkekerner
2 store gulerødder, revne

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, sukker og salt.
Ælt det godt sammen og tilsæt herefter det bløde smør og ælt i ca. 8 minutter indtil dejen bliver smidig og slipper skålens kanter.
Lad derefter dejen hæve i en time med et fugtigt viskestykke over sig.

Hæld dejen ud på bordet.
Lav en uddybning i dejen og kom æg, gulerødder og solsikkekerner i. Fold dejen sammen, således at æg, gulerødder og solsikkekerner bliver lukket inde.
Hak dejen i stykker med en dejskraber, så “fyldet” bliver godt fordelt og saml de små stykker til grove boller på en bradepande beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl dem med et sammenpisket æg inden de kommes i ovnen.
Bag bollerne ved 220 grader (alm ovn) i ca 15 min.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Brød og boller Tagged With: bløde gulerodsbrud, de bedste gulerodsboller, de bedste gulerodsbrud, grove gulerodsboller, gulerodsboller, gulerodsbrud

Previous Post: « Hjemmelavet koldskål med vanilje
Next Post: Hjemmelavede flødeboller med kaffeskum og cookiebund »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme