Den bedste tunmousse


En hel del af mine Instagram følgere har ønsket, at jeg deler min yndlingsopskrift på tunmousse, efter jeg postede billeder af den i går – så selvom dette er en kage og dessert blog, så gør jeg lige en undtagelse og tilføjer denne lækre og cremede opskrift på tunmousse!
Og hvem ved… måske kommer der flere lækre madopskrifter hen ad vejen 😊

Her kommer (i følge mig) den allerbedste opskrift på tunmousse!

(Til ca. 5 personer)

Ingredienser:
6 blade husblas
2 dåser tun i vand
2 spsk tørret dild
2,5 dl creme fraiche
1 spsk revet løg
Salt og peber
Saften fra 1 citron
3 dl fløde

Fremgangsmåde:
Start med at ligge husblas i blød i koldt vand.
Rør det afdryppede tun sammen med dild, creme fraiche, løg og salt og peber.

Pisk fløden til flødeskum og sæt den til side.

Vrid husblassen fri for vand og put det i en kasserolle sammen med citronsaft. Varm det op ved svag varme indtil det er helt smeltet.

Kom 2 store spsk af tunblandingen over til husblas og citron og rør det hurtigt sammen.
Kom derefter hele kasserollens indhold over til tunblandingen og rør det sammen.
Vend herefter flødeskummet i.

Fyld tunmoussen i en form smurt med olie og kom den i køleskabet/fryseren til den har sat sig.
Man kan enten vælge at komme dem i små forme og portionsanrette dem eller lave den i en stor form.

Laves tunmoussen i små silikoneforme skal de i fryseren til de er frosne for at få det pæneste resultat, når du tager dem ud af dine forme.

Ideer Tilbehør/pynt:
Salat
Rejer
Kaviar
Revet agurk og gulerødder
Citronskiver
Avokado
Creme fraiche med citron, salt og peber
Sprøde flutes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *