• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Donuts med karamel og daim

2. september 2015 by metteskutter 4 Comments

FullSizeRender-2

Har man en sød tand er disse donuts lige sagen! De er super lækre og overraskende nemme at lave. En donut-dej er utrolig nem at arbejde med, da den er ret elastisk. Man skal dog sørge for at sætte god tid af til hævningen. Af denne opskrift får du en lækker og luftig donut med lækker icing og knas i form af hakkede daim!

Disse donuts er allerbedst hvis de bliver spist samme dag!

Ca. 13 donuts

Dej:
1,25 dl varm mælk
27 g sukker
13 g gær eller 1 tsk tørgær
1 stort æg (sammenpisket)
70 g smeltet smør
220 g mel
1/8 tsk salt
1 tsk kardemomme

Sørg for at mælken er lun. Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
Put herefter gæret ned i det lune mælk og lad det stå lidt.
Smelt smør i en ny skål. (ikke for varmt)
TIlsæt de sammenpiskede æg til smørret.
Hæld nu smør/ægge-blandingen i en røremaskine med dejkrog på. Start med at røre rundt (på 3) og tilsæt så gær-blandingen.
Lad røremaskinenen røre rundt til det er ensartet.
Bland mel, salt og kardemomme og tilsæt det til den våde blanding.
Stop maskinen og skrab siderne. Lad derefter maskinen ælte/røre i 5 minutter mere.
Sørg for at skrabe siderne og bunden for mel
Stop maskinen og lad dejen hvile der i 10 minutter
Put derefter dejen i en let olieret skål. Put husholdningsfilm tæt ned til dejen og lad den stå i køleskabet i 5 timer.

Udstikning:
Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud
Rul den ud til ca. 0,6-0,8 cm tykkelse.

Brug en udstikker med en diameter på ca 7,5 skær så mange runde du kan. Lav hullerne med en ca. 3,8 cm udstikker.

TIP: Jeg havde ingen lille udstikker på de ca, 3,8 cm, så jeg brugte et plastikshotglas, som
virkede helt perfekt til formålet 🙂

Placer donutsene på en bageplade med lidt mel.

Dæk den til med et viskestykke og lad det stå at hæve i 1 time.

En halv time før de er færdige med at hæve laves karamel icingen og olien varmes langsomt op.

Karamel icing:
170 g flormelis
1 spsk sirup
En knivspids salt
1-2 spsk kogende vand
115 g sukker
0,6 dl vand
0,6 dl fløde
2 dobbelt daim

Fremgangsmåde:
Put flormelis, sirup og salt i en skål. Tilsæt derefter kogende vand indtil icingen bliver ensartet.

Sukker og vand puttes i en kasserolle og bringes i kog. Kog det over høj varme i 3-4 minutter. Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt langsomt fløden mens der hele tiden røres.

Tilsæt karamel-blandingen til glasuren og dyp herefter toppen af hver donut i.

Drys med hakkede daim

Stegning:
Hæld godt med vegetabilsk olie i en gryde. Temperaturen skal være på omkring 180-190 grader hele tiden.
En eller 2 ad gangen steg dem i den varme olie til den er gyldenbrun.
Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle. Få så meget af olien væk som muligt.

Kan med fordel spises lune 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Diverse Tagged With: daim, donuts, Karamel

Previous Post: « Hindbær cupcakes med lakridsmarcipan og marengsfrosting
Next Post: Æblekage i glas med karamelliserede mandler og karamelsauce »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla

    16. oktober 2020 at 17:21

    Kan man lave karamel icing dagen før?

    Svar
    • metteskutter

      16. oktober 2020 at 19:38

      Hej Camilla

      Nej, den skal bruges umiddelbart efter den er lavet 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Camilla

        17. oktober 2020 at 19:47

        Okay, tak!
        – jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
        Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭

        Svar
      • Camilla Hartman

        17. oktober 2020 at 19:47

        Okay, tak!
        – jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
        Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme