• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Foccacia med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarin

21. januar 2019 by metteskutter Leave a Comment



Et helt igennem fantastisk brød med massere af smag, som kan serveres til nærmest enhver ret!
Dette foccacia er blødt og luftigt indeni og sprødt udenpå. Til at lave dette brød har jeg brugt denne form fra Silikomart.
De små huller i formen gør at der er fri cirkulation af varme og på den måde undgår man kondensering!

Ingredienser:
25 g gær
4 dl lunt vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
1,5 tsk honning
Ca. 550 g mel

Topping:
4 fede hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
3 spsk olivenolie
150 g cherry tomater
1/2 rødløg
Flagesalt

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunt vand.
Tilsæt olivenolie, salt, honning og mel. Start med at tilsætte lidt mel ad gangen. Det er ikke sikkert alle 550 g skal i.
Ælt det hele godt sammen på din røremaskine. Dejen er færdigæltet når den slipper skålens kanter og den skal være fugtig, men den skal ikke klistre fast til dine fingre.
Lad den hæve et lunt sted i 1 time og 30 minutter.

Imens dejen hæver forberedes toppingen.
Hvidløg og frisk rosmarin knuses sammen i en minihakker.
Tilsæt olivenolie til den knuste blanding.

Når dejen er færdig med at hæve fordeles den ned i din form.
Lad dejen hæve yderligere 30 minutter.

Pres huller ned i dejen med dine fingre.
Fordel hvidløg-rosmarin olien over dejen.
Skær cherrytomaterne i halve og pres dem ned i dejen. Kom også de halve rødløgsringe på og drys med flagesalt over dejen.

Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 20-25 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Brød og boller, Mad opskrifter Tagged With: foccacia, foccacia med hvidløg, foccacia med rødløg, foccacia med tomat

Previous Post: « Chokolademousse bomber med hindbær og hasselnødder
Next Post: Cremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme