Frugtlagkage med vanilje og lakrids

20140620-200516-72316605.jpg

20140620-200516-72316884.jpg

20140620-200650-72410683.jpg

Forleden afprøvede jeg denne nye opskrift som et forsøg, og den blev faktisk super god! Hvis man har lyst til at prøve en lidt anderledes lagkage, end bare den typiske med chokolade- og hindbærmousse, så er denne den helt rigtige. Lakrids, vanilje og frugt er en helt fantastisk kombination!

Bunde:
3 æg
150 g sukker
75 g kartoffelmel
75 g mel
2 1/4 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Sigt kartoffelmel, mel og bagepulver i.
Vend det hele forsigtig sammen.
Fordel dejen i en lagkageform beklædt med bagepapir eller sprayet med bagespray. Bag den i ca. 30 minutter ved 190 grader
Afkøl bundene inden de bruges til lagkagen

Vaniljemousse:
3 blade husblas
1 stang vanilje
3 spsk sukker
2 1/2 dl fløde
2 æg
3 spsk sukker
1 1/2 dl piskefløde

Læg husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og 2 1/2 fløde og kog det igennem et par minutter.

Pisk æggene sammen med sukker til det er lyst og luftigt. Pisk herefter den varme vaniljefløde i. Hæld den tilbage i gryden, og pisk det over varmen til det tykner. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas. Put husholdningsfilm over og sæt cremen i køleskabet til den er nogenlunde afkølet.

Pisk fløden til skum og vend den i vaniljecremen.
Lad den stivne en smule mere i køleskabet inden den puttes på lagkagebunden.

Lakridsmousse:
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 1/4 tsk. Raw Liquorice Powder (fra Johan Bülow)
2 blade husblas
1 1/2 dl. fløde

Læg husblassen i blød.
Pisk blommerne glatte med sukker og lakridspulver. Knus gerne lakridspulveret mellem dine fingre. Knug husblassen for vand og smelt husblassen i en gryde. Pisk det herefter i blommerne.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i blommemassen.

Opsmøring og pynt:
2 dl fløde
1/2 vaniljestang
1 spsk sukker
Ca. 1 bakke jordbær
Ca. 1 bakke blåbær

Pisk fløden stift med kornene fra vaniljestangen og sukkeret. Opsmør herefter din kage i et tyndt lag.

Dekorer kagen med jordbær og blåbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.