Gammeldags æblekage

IMG_8081.JPG

Årstiden lige nu er klart til, at lave noget med æbler! Derfor har min mor lavet gammeldags æblekage med saftige og syrlige æbler fra vores have. Det er så simpelt at lave, men alligevel en af mine yndlingsdesserter! Less is more, som man siger 🙂
Det eneste man skal tage højde for, når man laver denne æblekage, er hvor syrlige æblerne er. Derfor bliver det altid bedst, hvis man smager til undervejs mht. sukker.
Her får I min mors opskrift på gammeldags æblekage 🙂

Ingredienser:
9 æbler
Ca. 2 dl vand
1 vaniljestang
2,5 dl sukker
1 pose makroner
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset.
Put dem i en gryde sammen med ca. 2 dl vand.
Halver vaniljestangen på langs og skrab alle vaniljekornene ud med en lille kniv. Bland vaniljekornene med 1 spsk sukker, således at de skilles ad.
Hæld vaniljesukkeret sammen med sukkeret og gem det til senere.
Kom de tomme vaniljestænger i gryden og lad dem koge med æblerne og vandet.
Lad det stå og simre indtil æblerne er møre (ca. 10 minutter)
De sidste 2 minutter kommes sukker og vaniljesukker i gryden også. Rør det godt ud, så det bliver fordelt.
Fjern de tomme vaniljestænger og blend massen en smule med en stavblender. Der må godt stadig være lidt bid i æblerne, men ikke for meget.
Herefter kommes halvdelen af æble-massen i en skål.
Knus makronerne vha. en pose og en kagerulle.
Put alle makronerne ned ovenpå den først halvdel af æblemassen og hæld derefter den anden halvdel ovenpå.

Når æblekagen er på stuetemperatur piskes fløden til flødeskum og hældes ovenpå æblekagen.
Sæt den helst på køl herefter.

TIP: For et anderledes og frisk pust til denne gammeldags æblekage, kan jeg anbefale at drysse lidt lakridspulver ovenpå flødeskummet.

2 thoughts on “Gammeldags æblekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.