Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade


I februar er man selvfølgelig nødt til at bage fastelavnsboller og
jeg har den helt perfekte opskrift her!
De er super nemme, helt vildt bløde og luftige – og så er de fyldt med lækker vaniljecreme og chokolade! What’s not to like? 😋<<<
er totalt vild med denne opskrift, og det er faktisk den bedste gammeldags fastelavnsbolle jeg nogensinde har smagt!

God fornøjelse 😊

Opskriften giver ca. 16 stk. fastelavnsboller.

Ingredienser:
40 g gær
2 æg
1 dl mælk
25 g sukker.
Ca. 500 g mel
175 g smør
65 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt ca. halvdelen af melet og det bløde smør.
Rør det godt sammen og tilsæt derefter mel indtil dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i 35 minutter – (lav cremen mens de hæver)

Rul dejen ud til et rektangel og skær det ud, så du har 16 lige store firkanter. Kom derefter først lidt chokolade på hver firkant efterfulgt af 1 lille spsk. creme. Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 35 minutter.

Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Vaniljecreme:
1 pose bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker
4 dl letmælk
Kornene fra 1/2 vaniljestang mast sammen med 1 tsk sukker

Fremgangsmåde
Rør posens indhold samt vaniljesukker ud i 4 dl mælk.
Pisk det sammen i hånden med et piskeris i ca. 1 minut.
Sæt cremen i køleskabet i 20 minutter, hvorefter det er klar til brug.

Pynt:
Glasur
Hjerter og rosa sølvperler fra Special Moment
Spiseligt guldstøv fra Odense Marcipan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *