• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

2. februar 2018 by metteskutter Leave a Comment

Super nemme, helt vildt bløde og luftige fastelavnsboller, som er fyldt med lækker vaniljecreme og chokolade! What’s not to like? 😋

Opskriften giver ca. 16-20 stk. fastelavnsboller.

Ingredienser:
50 g gær
3 dl mælk
1 æg
4 tsk sukker
Ca. 600 g mel
150 g smør
50-75 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt ca. halvdelen af melet og det bløde smør. Ælt dejen godt sammen på en røremaskine og tilsæt derefter mel indtil dejen er blød og smidig. Dejen er æltet færdig når den slipper skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
Lad dejen hæve i 35 minutter – (lav cremen mens de hæver).

Rul dejen ud til et rektangel og skær det ud, så du har 16-20 lige store firkanter. Kom derefter først lidt chokolade på hver firkant efterfulgt af 1 spsk creme.
Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.

Vaniljecreme:
1 pose økologisk kagecreme fra Dr. Oetker
5 dl letmælk
Evt. 1/2 vaniljestang, kornene mast sammen med 1 tsk sukker

Fremgangsmåde
Følg anvisningen bag på posen.
Sæt cremen i fryseren indtil den er helt kold, hvorefter det er klar til brug.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Brød og boller Tagged With: chokolade, de bedste fastelavnsboller, Dr oetker, fastelavnsboller, odense marcipan, Special Moment, vaniljecreme

Previous Post: « Den bedste tunmousse
Next Post: Æblekage med luftig mandelbund og kanel »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme