• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Gateau Marcel / fransk chokoladekage

28. juli 2018 by metteskutter 21 Comments


Det her er den ultimative opskrift på verdens bedste chokoladekage. Den er super nem at lave og man skal kun bruge 4 ingredienser!
Gateau Marcel er en fransk chokoladekage, som virkelig er en intens chokolade-oplevelse.
Den er super nem at lave og man kan lave den i rigtig god tid, da kagen skal stå på køl natten over.

Ingredienser:
250 g mørk chokolade
165 g smør
170 g sukker
7 æg (pasteuriserede)

Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint, og smelt den ved svag varme sammen med smørret.
Sukker og æg piskes til en lys og luftig æggesnaps med en håndmikser.

Vend æggesnapsen og chokolade-smørret sammen.

Del chokolademassen op i 2 portioner:
Den ene del fyldes i en springform (Ø 20 cm) foret med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 165 grader, til den giver efter ved et forsigtigt tryk – ca. 20-25 minutter.
Lad kagen køle af inden den befries fra formen.

Den anden halvdel chokolademasse stilles køligt, indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet.

Byg din kage op i den springform du bagte den i. Sæt din springform (uden bund i) på det fad du vil servere kagen på.
For springformen med kageplast og kom din bund i.
Fordel herefter resten af chokolademoussen ovenpå bunden.

Stil kagen i køleskabet natten over.

Drys kakaopulver over kagen inden kageplasten fjernes.
Fjern derefter kageplasten med hjælp fra en lille skarp kniv.

Pynt:
Mona Lisa chokoladedekorationer fra Callebaut
Kakaonips
Guld flager
Skovsyre
Valhrona chokolade perler

INSPIRATION
Hvis du ønsker en lidt mere frisk chokoladekage, så kan jeg varmt anbefale denne chokoladekage med bærskum fra mummum.dk – den smager også vanvittigt lækkert og er super nem at lave! 😋

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Skærekager Tagged With: chokoladekage, chokoladekage med chokolade mousse, den bedste chokoladekage, fransk chokoladekage, Gateau Marcel, nem chokolade kage, verdens bedste chokolade kage

Previous Post: « Chokolade-hindbær mousse
Next Post: Créme brûlée med hvid chokolade og rabarber »

Reader Interactions

Comments

  1. Sidsel spile

    2. august 2018 at 18:12

    Jeg har lige prøvet at lave kagen, og nemmere kage skal man lede længe efter 🤣 og det går så stærkt, meget lidt opvask, total win win, jeg glæder mig meget til at smage den I morgen. Det er bare min yndlings kage, så kan ikke vente med at prøve det færdige resultat.😍 Jeg fatter ikke at Jeg har betalt 100kr af mine hårdt tjente penge for at få denne kage, jeg laver den selv fra nu af!😃
    Hvad % chokolade bruger du? Jeg brugte 55% Odense.

    Svar
    • metteskutter

      2. august 2018 at 22:40

      Det gør mig super glad at høre! Den er SÅ lækker. Kan anbefale at lave en hindbærpurè ud af frosne hindbær, sukker og vaniljesukker, samt vaniljeis, som serveres til kagen. Så bliver det ikke bedre! 🙂
      Jeg har brugt en mørk chokolade fra Callebaut på 60,1%

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Gabriella

    28. oktober 2018 at 11:38

    Hej! Jeg ELSKER denne kage! Har lavet den så mange gange nu og forventer at lave den til kollegaer på arbejdet torsdag 😀. Dog er jeg i tvivl om hvor mange denne opskrift er til? Kan den laves i en lille bradepande i stedet så den er nemmere at transportere til arbejdet 😉?

    Svar
    • metteskutter

      28. oktober 2018 at 11:59

      Tusind tak for din søde besked! Det gør mig super glad at høre du kan lide min opskrift!
      Jeg vil tro at denne opskrift svarer til en 5-6 personer alt efter hvor store stykker man foretrækker.
      Hvis bradepanden høj nok, eller hvis du har mulighed for at beklæde den med bageplast så kan du godt 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Gabriella

        1. november 2018 at 15:20

        Hej mette
        Kagen gik i god jord!

        Det er simpelthen så lækker en kage og der er sørget for smagsprøve til manden 😉

        Jeg bruger ofte dine opskrifter når jeg laver kage og må sige, det går lige i skabet hver gang og dine opskrifter er nemme at følge!
        Stor kagebagefan hilsen herfra!

        Svar
        • metteskutter

          1. november 2018 at 15:23

          Hej Gabriella!
          Tusind mange tak for din søde kommentar! Det gør mig bare super glad at høre! 😊

          Knus Mette

          Svar
  3. Nasrin

    30. oktober 2018 at 12:12

    Jeg er igang med at bage kagen. Ser utrolig godt ud. Men jeg må ærlig indrømme at jeg har læst din opskrift flere gange og føler stadig ikke at jeg har forstået det hehe. Jeg gør et forsøg også håber jeg at det lykkes.
    Men tak for opskriften 💓

    Svar
    • metteskutter

      30. oktober 2018 at 12:14

      Hej Nasrin.
      Det er en utrolig lækker kage!
      Hvad i opskriften forstår du ikke? Så vil jeg forsøge at ændre lidt i det, så det måske bliver mere forståeligt 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Nasrin

    1. november 2018 at 13:25

    Bruger du helt almindelig æg

    Svar
    • metteskutter

      1. november 2018 at 15:21

      Hej Nasrin

      Ja, det gør jeg 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Ida

        8. december 2020 at 14:07

        Hej Mette,
        Har du købt pasteuriserede æggeblommer og æggehvider hver for sig?
        Og så pisker du begge dele sammen med sukkeret på én gang?

        Mvh Ida

        Svar
        • metteskutter

          8. december 2020 at 14:44

          Hej Ida
          Jeg bruger faktisk bare almindelige æg. Ellers kan du godt købe hele æg, som er pasteuriserede 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
  5. Brit Thrane Horn Leisvig

    26. december 2018 at 14:55

    er det både blomme og hvide af ægget der skal bruges?
    Mvh. Brit

    Svar
    • metteskutter

      26. december 2018 at 15:04

      Hej Brit
      Ja, hele ægget skal bruges 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Stephanie

    13. februar 2019 at 09:44

    Kan kagen fryses, har du erfaring med det?

    Svar
    • metteskutter

      13. februar 2019 at 13:52

      Hej Stephanie.
      Jeg har ikke selv prøvet det, men efter hvad jeg kan læse hist og pist, så burde den godt kunne fryses 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  7. Annette

    29. december 2019 at 08:26

    Hey Stephanie kan man bygger ovenpå men en passionsfrugt mousse og glaze den 🍾🤗
    Mvh Annette

    Svar
    • metteskutter

      29. december 2019 at 09:38

      Jeg Annette.
      Jeg tror desværre ikke at den øverste chokoladecreme kan bære vægten 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Marie

    26. april 2020 at 20:35

    Hej. Den ser lækker ud! Jeg vil give mig i kast med den, men jeg har ingen kageplast. Kan man undvære eller bruge noget andet? Hvis jeg bare bruger springformen, går det så helt galt? Jeg har aldrig lavet kage med chokolademousse før…

    Svar
    • metteskutter

      27. april 2020 at 04:50

      Hej Marie. Det vil være en god idé, at bruge kageplast, da den ellers vil klistre fast til springformen. Alternativt kan du bruge plastlommer til at sætte rundt i kanten.

      Mvh. Mette

      Svar
  9. Camilla

    19. august 2020 at 18:08

    Hej Mette, jeg har set at du på et tidspunkt har lavet noget mousse i en masse portionglas. Hvad er opskriften på dette?

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme