Gateau Marcel / fransk chokoladekage


Det her er den ultimative opskrift på verdens bedste chokoladekage. Den er super nem at lave og man skal kun bruge 4 ingredienser!
Gateau Marcel er en fransk chokoladekage, som virkelig er en intens chokolade-oplevelse.
Den er super nem at lave og man kan lave den i rigtig god tid, da kagen skal stå på køl natten over.

Ingredienser:
250 g mørk chokolade
165 g smør
170 g sukker
7 æg (pasteuriserede)

Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint, og smelt den ved svag varme sammen med smørret.
Sukker og æg piskes til en lys og luftig æggesnaps med en håndmikser.

Vend æggesnapsen og chokolade-smørret sammen.

Del chokolademassen op i 2 portioner:
Den ene del fyldes i en springform (Ø 20 cm) foret med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 165 grader, til den giver efter ved et forsigtigt tryk – ca. 20-25 minutter.
Lad kagen køle af inden den befries fra formen.

Den anden halvdel chokolademasse stilles køligt, indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet.

Byg din kage op i den springform du bagte den i. Sæt din springform (uden bund i) på det fad du vil servere kagen på.
For springformen med kageplast og kom din bund i.
Fordel herefter resten af chokolademoussen ovenpå bunden.

Stil kagen i køleskabet natten over.

Drys kakaopulver over kagen inden kageplasten fjernes.
Fjern derefter kageplasten med hjælp fra en lille skarp kniv.

Pynt:
Mona Lisa chokoladedekorationer fra Callebaut
Kakaonips
Guld flager
Skovsyre
Valhrona chokolade perler

2 thoughts on “Gateau Marcel / fransk chokoladekage

  1. Jeg har lige prøvet at lave kagen, og nemmere kage skal man lede længe efter 🤣 og det går så stærkt, meget lidt opvask, total win win, jeg glæder mig meget til at smage den I morgen. Det er bare min yndlings kage, så kan ikke vente med at prøve det færdige resultat.😍 Jeg fatter ikke at Jeg har betalt 100kr af mine hårdt tjente penge for at få denne kage, jeg laver den selv fra nu af!😃
    Hvad % chokolade bruger du? Jeg brugte 55% Odense.

    1. Det gør mig super glad at høre! Den er SÅ lækker. Kan anbefale at lave en hindbærpurè ud af frosne hindbær, sukker og vaniljesukker, samt vaniljeis, som serveres til kagen. Så bliver det ikke bedre! 🙂
      Jeg har brugt en mørk chokolade fra Callebaut på 60,1%

      Mvh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.