• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Glaze kage med hindbær og chokolade

14. januar 2018 by metteskutter 37 Comments

Glaze er alle vegne og selvfølgelig måtte jeg også kaste mig ud i at prøve! Jeg er så betaget af glaze – det giver det smukkeste udtryk i de fineste farver og skinner så fint.

Dette er min allerførste glaze kage og det er rent faktisk nemmere end jeg troede – det gælder bare om at undgå luftbobler og sørge for at glazen har den rigtige temperatur, når den hældes på den frosne kage.

Hvis I har brug for lige at se det for jer, hvordan det hele fungerer og hvordan man gør, så vil jeg anbefale jer at se DENNE video med Ditte Julie Jensen.
Det er nemlig den samme glaze jeg har brugt i denne opskrift.

En lille ekstra kommentar: Denne opskrift passer til DENNE FORM fra Silikomart.

Black magic bund:
1,1 dl mel
1,25 dl sukker
1/2 dl kakaopulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk vaniljesukker
1 æg
0,5 dl kaffe
0,5 dl mælk
0,25 dl olie

Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør dejen sammen til den er ensartet.
Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir – lad dejen flyde naturligt ud, men sørg for at der kan skæres en rund bund ud, som vil passe til din form.
Bag bunden ved 175 grader i ca 7-9 minutter.
Lad bunden køle af og skær en rund bund ved at bruge toppen af silikoneformen som skabelon.
Sæt bunden til side og lav moussen.

Hindbærmousse:
250 g frosne hindbær
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang
5 blade husblas
6 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til flødeskum.
Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det voldsomt sammen med hindbærvæden.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
Kom hindbærmoussen i din form ved hjælp af en sprøjtepose – husk at der lige skal være lidt plads til din Black Magic bund i toppen. Put Black Magic bunden på toppen og put kagen i fryseren.

Glaze:
4,5 blade husblas
113 g glukosesirup
113 g hvidt sukker
68 g vand
75 g kondenseret mælk
113 g hvid chokolade
Rød pastafarve

Fremgangsmåde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen.
Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.
Hak den hvide chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den røde pastafarve og før en stavblender ned i kanden og blend nu glazen blank.
Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35-36 grader og hæld den derefter ud over din kage

Pynt:
Jordbær
Hindbær
Blåbær

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Glaze kager, Moussekager Tagged With: Black Magic, Glaze kage, hindbærmousse

Previous Post: « Vaniljestænger fra Den Bæredygtige Bønne
Next Post: Cookie brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. Mia

    27. april 2018 at 10:13

    Hejsa 🙂
    Hvor meget glaze er der i denne opskrift? Er der “rigeligt” (hvis man eksempelvis vil forsøge sig med tofarvet glaze. Uhhh… 😀 ) eller er det lige nok? 🤔😁

    Svar
    • metteskutter

      27. april 2018 at 10:15

      Hej Mia
      Jeg vil sige der er rigeligt glaze i denne opskrift 🙂

      Svar
  2. Louise

    12. juli 2019 at 13:18

    Kan man godt lave hele kagen dagen før, altså med glazen eller er det bedst at hælde glazen på dagen efter…

    Svar
    • metteskutter

      12. juli 2019 at 13:19

      Hej Louise. Det kan du godt 😊

      Svar
  3. Gitte

    1. august 2019 at 07:54

    Hej Mette 🙂

    Hvor stor en silikoneform har du brugt til denne?

    Svar
    • metteskutter

      1. august 2019 at 09:32

      Hej Gitte
      Jeg har linket til hvilken form jeg har brugt i opskriften 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Katja

    5. september 2019 at 15:43

    Hej. Str. På bradepanden til selve Black Magic kagen, hvad er str.?

    Svar
    • metteskutter

      5. september 2019 at 15:45

      Den er bare hældt ud i en bradepande (ikke fordelt helt ud til kanterne), så der kan udstikkes en god rund chokoladebund 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Pia

    19. oktober 2019 at 05:51

    Hej.. jeg vil lave denne i aften.. jeg har dog bare en rund silikone kageform, fra Ditte Julies serie.. men det er vel fint nok?
    Hvordan med chokoladekagebunden, den skal lægges på tilsidst når moussen er fyldt i formen ikk? Og den synker ikke væk?

    Svar
    • metteskutter

      19. oktober 2019 at 10:37

      Hej Pia.
      Jeg tror at Ditte Julies forme er meget mindre end den jeg har brugt, så jeg er ikke sikker på, om det hele kan være deri 🙂
      Og nej, bunden synker ikke. Sørg blot for at din mousse ikke er helt flydende.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Pia

        19. oktober 2019 at 15:32

        Åh nej.. nå.. kan jeg mon bare lave alt moussen i silikone formen og så bare sætte den ovenpå chokoladekagen når moussen er glazet?
        Og sidste spørgsmål.. det med hindbærrene.. der står det kun er saften, men så står der noget om at det hele vendes i fløden bagefter.. er det det hele, eller stadig kun saften?

        Svar
        • metteskutter

          19. oktober 2019 at 16:05

          Hej Pia.
          Jeg har simpelthen set forkert – jeg troede der var tale om en anden moussekage! Denne kage tænker jeg sagtens kan passe til By Ditte Julies forme!
          Jeg håber ikke mit misledende svar har forvoldt dig nogle problemer!

          Og ja, det er kun saften du skal bruge 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
          • Pia

            19. oktober 2019 at 16:13

            Perfekt.. tak for hurtigt svar.. jeg må lige tagge dig på Instagram-hvis det da lykkedes. Det er første gang jeg skal glaze

  6. Manal

    19. november 2019 at 21:52

    Hej – Hvor meget gelatine pulver skal man bruge, hvis man benytter det i stedet for husblads både til mousse og glaze?

    Mvh

    Svar
    • metteskutter

      19. november 2019 at 21:54

      Hej Manal.
      Ved en hurtig søgning på nettet kan jeg se at 1 tsk gelatine pulver fra FunCakes svarer til 2 blade husblas.
      Jeg har aldrig brugt gelatine før, så dette er det bedste svar jeg kan give dig 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Manal

        21. november 2019 at 08:12

        Hej igen

        Jeg lavede kagen igår aftes, og lagde den i frysen over natten. Vil du anbefale at den forbliver i fryseren til der skal glaze på, eller skal den i køleskabet?

        Svar
        • metteskutter

          21. november 2019 at 11:02

          Kagen skal være bundfrossen når du glazer den, så den skal blive i fryseren indtil du skal glaze den 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
  7. Pernille

    3. april 2020 at 16:16

    Hej
    Er meget nybegynder i det her 🙂
    Hvor lang tid plejer en kage og skal være i fryserne før den er klar?

    Svar
    • metteskutter

      3. april 2020 at 16:57

      Hej Pernille.

      Ca. 1 døgn 😊

      Svar
      • Pernille

        3. april 2020 at 20:05

        Tak for det hurtige svar 😊
        Et andet begynder spørgsmål, efter glazen er kommet på, skal den så opbevares på køl eller hvordan?

        Svar
        • metteskutter

          3. april 2020 at 20:05

          Ja, når du har glazet kagen skal den bare opbevares i køleskabet 🙂

          Svar
  8. Marie

    3. juli 2020 at 12:11

    Hej Mette
    Jeg skal lave din hindbær mouse med chokolade bunden, til min datters fødselsdag . Hvor mange pr er kage til ?
    Mvh Marie

    Svar
    • metteskutter

      3. juli 2020 at 12:12

      Hej Marie

      Jeg vil skyde på, at der er til ca. 8 personer 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Marie

        3. juli 2020 at 12:19

        Okay tak Mette 😊

        Svar
  9. Søren Pontoppidan Kubo

    15. oktober 2020 at 08:30

    Tak for opskrift

    Hvor længe plejer du/I at sætte af til optøning efter glase. Altså hvornår skal der glases og i køleskabet inden servering?

    🙂

    Svar
    • metteskutter

      15. oktober 2020 at 09:06

      Hej Søren
      Kagen skal glazes mens den er frossen og derefter sætter jeg den i køleskabet, så den kan tø langsomt op 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Søren Pontoppidan Kubo

        15. oktober 2020 at 09:41

        Den del var jeg med på. Spørgsmålet er mere hvor længe før den skal på bordet vil du mene den skal stå på køl for at være nok optøet til at kunne spises.
        Tak for svar 🙂

        Svar
        • metteskutter

          15. oktober 2020 at 10:21

          Omkring 3-4 timer på køl 😊

          Svar
  10. Hanne

    7. november 2020 at 21:28

    Hej 😊
    Kan man skifte hindbær ud med jordbær?

    Svar
    • metteskutter

      7. november 2020 at 21:30

      Hej Hanne

      Det kan du sagtens.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Hanne

        8. november 2020 at 00:04

        Mange tak for svar 😊
        Ville man kunne lave kagen i en spring form istedet? 🙈

        Svar
        • metteskutter

          8. november 2020 at 00:27

          Ja, det kan du godt, men så skal du bruge kageplast i kanten.

          Svar
  11. Oskar Sylvestersen

    7. december 2020 at 06:34

    Hej Mette
    Jeg ville hører om det er muligt at lave glacen tideligere på dagen, også sputte den på en kage. Jeg skal ikke lave din kage, jeg stæler bare din glaceopskrift 🙂
    Kan det lade sig gøre, eller størkner glacen, når den bliver kold? og hvis den gør, kan man så gøre den flydende igen i et vandbad?

    Svar
    • metteskutter

      7. december 2020 at 07:01

      Hej Oskar
      Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen umiddelbart efter den er lavet, når den er kølet ned til rette temperatur.

      Mvh. Mette

      Svar
    • metteskutter

      30. december 2020 at 16:00

      Hej Oskar
      Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen med det samme den når den rigtige temperatur 🙂

      Svar
  12. Christine

    27. december 2020 at 19:43

    Hej Mette.
    Jeg skal lave din kage, til nytår. Men kan jeg glaze den om aftenen den 30, og så lad den stå i køleskabet indtil aftenen den 31?

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2020 at 21:18

      Hej Christine
      Det kan du godt gøre, selvom jeg altid anbefaler at glaze kagen på dagen den skal serveres 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme