Gulerodsboller med solsikkekerner


I får her opskriften på de blødeste og lækreste gulerodsboller med solsikkekerner.
Jeg tør næsten sværge at det her er den bedste opskrift nogensinde!
Personligt elsker jeg at spise dem blot med smør på pga. den lækre og bløde smag i bollen.

Et godt tip er at bruge en røremaskine med dejkrog til at lave disse boller. Og lad dem gerne ælte længe, så får du den mest luftige og bløde bolle.

Opskriften giver ca 10 boller.

Ingredienser
500 g mel
25 g gær
2,75 dl lunkent vand
38 g sukker
1 tsk salt
38 g blødt smør
1 æg
75 g solsikkekerner
2 store gulerødder, revne

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, sukker og salt.
Ælt det godt sammen og tilsæt herefter det bløde smør og ælt i 8 minutter så dejen bliver smidig.
Lav en uddybning i dejen og kom æg, gulerødder og solsikkekerner i.
Lad dejen ælte godt.
Det er meningen at dejen skal være en smule fugtig og klistret
Brug en ske til at forme bollerne med og læg dem i “klatter” på bagepapiret.

Lad dem derefter hæve i 1 time.

Pensl dem med et sammenpisket æg inden de kommes i ovnen.

Bag bollerne ved 220 grader (alm ovn) i ca 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *