Gulerodskage med appelsinfrosting

IMG_0563

Dette er nok den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt! Den er blød, svampet og har en utroligt lækker smag! Den har et lille strejf af jul pga. julekrydderierne og appelsinfrostingen, hvilket passer utrolig godt sammen. Jeg er helt vild med kagen og så er den meget nem at lave 🙂

Ingredienser:
3 æg
300 g brun farin
1 1/2 dl olie
300 g revede gulerødder
215 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk ingefær
1/2 tsk salt

 

Fremgangsmåde:
Æg og brun farin piskes sammen. Olien tilsættes lidt ad gangen mens der stadig piskes.
I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, stødt nellike, ingefær og salt. Bland dem og vend dem herefter i de våde ingredienser.
Put gulerødderne i en minihakker og hak dem godt. Vend dem til sidst i dejen.
Kagen bages i en springform på ca. 22 cm ved 170 grader i ca. 55 minutter

 

Appelsinfrosting:
150 g flødeost (ikke light)
fintrevet skal fra 1 appelsin
2 tsk vaniljesukker
2 tsk flormelis

 

Fremgangsmåde
Alle ingredienser piskes sammen til massen er godt blandet og ensartet.
Smør toppen af din nedkølede kage med appelsinfrostingen.

 Velbekomme!
IMG_0547

2 thoughts on “Gulerodskage med appelsinfrosting

  1. Er ikke så begejstret for smagen af ingefær….så gør det nogen forskel hvis jeg undlader denne ingrediens…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *