Halloween: Græskar muffins og ristede græskarkerner med salt og saltet lakrids

IMG_9804.JPG

I anledning af, at det snart er Halloween vil en hel del af jer sikkert stå tilbage med indmaden fra et græskar, når I har lavet jeres græskarhoved. Mange af jer vil sikkert bare smide det ud, men det er faktisk rigtig lækkert at udnytte både kødet og græskarkernerne til snacks og til at bage med!
Her kommer jeg med mine bud på hvordan man kan udnytte det og dermed undgå madspild!
Kan varmt anbefale disse lækre, bløde muffins!

(ca. 8 muffins)
Græskarmuffins
Ingredienser:
2 æg
100 g smør (stuetemperatur)
125 g sukker
30 g brun farin
2 dl græskarpuré
185 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1/2 tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt muskatnød
1/4 tsk stødt nellike

Fremgangsmåde:
I en skål piskes æg, sukker og smør til det er lyst og luftigt. Derefter tilsættes den brune farin.

Pisk dit græskar til fint mos i en minihakker og tilsæt også det. Pisk til det hele er ensartet.

I skål blandes alle de tørre ingredienser: mel, bagepulver, salt, kanel, muskatnød og nellike.

Hæld de tørre ingredienser ned i de våde og pisk til det akkurat er ensartet

Fyld dejen 2/3 i muffinsforme og bag i ca. 25 minutter ved 165 grader.

Ristede græskarkerner med salt og saltet lakridssirup
Ingredienser:

Græskarkerner
Salt
Evt. Salty liquorice syrup fra Lakrids by Johan Bülow

En lækker snack, som man kan spice op med lakridssirup.
Jeg har her lavet 2 portioner: en med salt og en med lakridssirup.

Fremgangsmåden er ret enkel:
Kernerne fjernes fra kødet af græskarret.
Sørg for at så meget af kødet/det orange er fjernet fra kernerne.
Skyl dem under hanen og dup dem i et viskestykke, hvorefter de smides på panden og steget ved middel til høj varme til de er brunet lidt.
Man kan vælge at tilsætte 3 spsk. saltet lakridssirup – smager rigtig fantastisk!

Opbevares i en lufttæt beholder

img_9787

2 thoughts on “Halloween: Græskar muffins og ristede græskarkerner med salt og saltet lakrids

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *