Hindbær cheesecake


Cheesecake er virkelig bare noget af det bedste! Jeg kan lide dem i alle afskygninger og denne fantastiske hindbær cheesecake er bestemt ingen undtagelse!

Kiksebund:
175 g Digestive kiks
10 g sukker
85 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18-19 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Sæt bunden på frys imens du laver ostecremen

Hindbær ostecreme
5 blade husblas
Saften fra 1/2 citron
175 g hindbær
110 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Citronsaft og hindbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene lækre hindbærsaft.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til let flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme hindbærsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Sæt derefter din cheesecake i fryseren i mindst 1 time.

Hindbærgele:
2 husblas
100 g frosne hindbær
1,5 dl vand
50 g flormelis

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand
Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med hindbærvæsken til det er helt smeltet.
Si frugtkødet fra væden – det er væden du skal bruge.
Lad hindbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
Sæt derefter kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
Brug en lille skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet.

Pynt:
Knuste Digestive kiks
Friske hindbær
Frysetørrede hindbær
Callebaut crispearls
Skovsyre

11 thoughts on “Hindbær cheesecake

    1. Hej Steffen.
      Nej, den skal blot på frost for at kanterne bliver så skarpe og lige som muligt, når man fjerner kagefoliet. Derefter tøer den hurtigt op i køleskab eller på køkkenbordet 🙂

      Mvh. Mette

  1. Hej Mette
    Skal det forstås som at denne kage skal serveres direkte fra frost? Eller er det bare mens den “sætter” sig at den skal være på frost – og så i køleskab bagefter?

    1. Hej Nina.
      Det er blot for at man får en skarp kant, når man fjerner kagefoliet, at den skal på frost. Den skal bare tø op i køleskab eller på bordet 🙂 man kan også sagtens bare sætte den i køleskab efter man har hældt ostecremen på kiksebundenbunden

  2. Hej Mette. Lækker kage! Hvordan får du kagen over på er ligeglad? Har prøvet en enkelt gang og der smuldrede og knækkede bunden ved forsøget. Man kan jo servere direkte fra springformens bund, men det er noget flottere at lægge den over på et ander fad. Hvordan gør du? :/

    1. Hej Donya. Det plejer aldrig at være et problem for mig. Jeg bruger en stor dejskraber – denne: https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bestik/product/blomsterbergs-spade-gourmetspade-11-cm-graa?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblEO-YVeeQuBZzqz5qTOD6WaeLTL8nAJwoDULYjn68RGS1YsDdMT7nBoCAkMQAvD_BwE
      Og så kan jeg nemt og forsigtigt flytte den over til et andet fad. Det gælder om at få blandet smør og kiksekrummer godt sammen og få “stampet” det godt når man skal have det fordelt i springformen. Så størkner smørret nemlig i køleskabet 😊

      1. Tusind tak for Svar. Jeg må prøve igen så 😁 vil prøve at blende kikseblandingen så den ikke smuldrer lige så meget. Har heller ikke prøvet at stille den i fryseren.

  3. Hej Mette,
    Er det en fordel at lave den dagen inden den skal serveres? og hvis ja, hvordan vil du så opbevar den indtil serveringen? (fryser eller køleskab)

    1. Hej Line. Du kan sagtens lave den dagen før hvis det er det som passer dig bedst 😊 du skal opbevare den i køleskabet, hvis du har kommet gele på. Uden gele kan den opbevares i fryseren 😊

      Mvh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.