• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Hindbærmousse kage med nøddebund og chokolade cremeux

5. april 2018 by metteskutter 20 Comments


Jeg er totalt vild med både udseende og smag i denne kage! Jeg synes virkelig den er så fin og elegant og så smager den bare sindssygt godt!
Som min lillebror på 7 år sagde: “Den er bare så flot med de streger der!”
Denne kage er ikke så svær som den måske ser ud! Det eneste man skal have klar før man begynder at lave den er disse 3 forme:

Tourbillon Ø 14 cm
Rund silikoneform, Ø 18 cm
Kagering Ø 16 cm

Og wupti, så er du klar til at kaste dig ud i at lave denne skønne kage!

Chokoladecremeux:
1/2 blad husblas
120 g mørk chokolade
2 æggeblommer
15 g sukker
0,8 dl sødmælk
0,8 dl piskefløde
1 nip salt

Fremgangsmåde:
Lig husblas i blød i koldt vand.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Pisk æggeblommer og sukker  sammen.
Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen.
Hæld cremen over den finthakkede chokolade, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt salt, og stavblend. Fordel cremeuxen i en spiralformet silikoneform (14 cm i diameter), og kom den i fryseren natten over.

Hvid chokolade nøddebund
50 g hvid chokolade
50g smør
1 æg
20 g sukker
0,5 dl mandler
1 spsk mel

Fremgangsmåde
Smelt chokolade og smør langsomt over vandbad og lad det derefter køle af.
Pisk æggeblomme og sukker lyst og luftigt.
Pisk æggehviden stiv.
Pisk chokolade-smør blandingen med æggesnapsen. Tilsæt også fintmalede mandler og mel og rør det godt sammen.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Hæld dejen i en lille springform (ø 16) og bag den ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Lig bunden til side og lav hindbær moussen.

Hindbærmousse:
3 blade husblas
250 g hindbær
50 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
1 spsk frisk citronsaft
1,5 dl piskefløde
120 g creme fraiche (18%)

Fremgangsmåde
Kom husblas i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Kog også de tomme vaniljestænger med.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i hindbærpuréen.
Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend creme fraichen i.
Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen. Vend derefter hele hindbærsaften over i flødeskummet og vend det sammen.

Fordel moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter).
Kom bunden ovenpå moussen og pres den ned så kagens overflade er helt lige.
Sæt kagen i fryseren i 3-4 timer eller natten over.

Samling
Tag din frosne kage op af fryseren. Befri den fra silikoneformen og placer den på et fad.
Tag også din frosne spiralform op af fryseren og befri den fra formen. Placer spiralen ovenpå din kage.
Pynt den med friske hindbær, lyserøde crispearls fra Callebaut og rød skovsyre.
Lad kagen tø op i køleskabet inden den serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Moussekager Tagged With: chokolade cremeux, hindbærmousse kage, nøddebund med hvid chokolade

Previous Post: « Bløde og lækre chokoladeboller
Next Post: Anmeldelse af Kenwood Chef XL Elite røremaskine »

Reader Interactions

Comments

  1. Monica

    26. september 2018 at 08:04

    Hej 🙂
    Kan tingene laves nogle dage i forvejen også ligge i fryseren til de skal bruges? eller er det kun dagen før, og så tages det op dagen efter når kagen samles?

    Svar
    • metteskutter

      26. september 2018 at 08:08

      Hej Monica. Det kan de godt. Bare vær opmærksom på at hindbærmoussen godt kan “svede” lidt hvis den bliver tøet for hurtigt op

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Laura

    31. oktober 2018 at 17:25

    Hej.
    Til bunden står der 1 æg. Men du skriver æggeblommer og æggehvider i flertal? Skal der bare bruges 1 æggeblomme og 1 hvide til bunden?

    Vh Laura

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 17:28

      Hej Laura – ja det er korrekt 🙂
      Det er hermed rettet i opskriften

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Emma Christiansen

    25. november 2018 at 18:15

    Hej Mette

    Hvor mange personer er kagen til? 😊

    Svar
    • metteskutter

      25. november 2018 at 19:10

      Hej Emma
      Jeg vil skyde på 5-6 personer 😊

      Svar
  4. Stine

    27. december 2018 at 11:53

    He) 🙂 vil rigtig gerne lave kagen til nytår, men har simpelthen undret mig over: hvad er Chokoladecremeux?
    Ja. Sikkert et dumt spørgsmål 😂 men er ikke så god til kage endu. Mvh

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2018 at 12:33

      Hej Stine
      Det er helt fint du spørger!
      En chokolade cremeux er blot en slags chokolade creme 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Stine

        27. december 2018 at 14:34

        Så det stivner ikke?
        Og et andet spørgsmål: stivner en chokolade ganache ?

        Svar
        • metteskutter

          27. december 2018 at 14:36

          Ja, det gør den 😊

          Svar
  5. Christina

    21. januar 2019 at 14:33

    Hej. Jeg lavede din cremeux i går og på trods af, at den har stået på frys hele natten, sidder den fast i formen. Har du et tip til hvordan jeg får den ud?

    Svar
    • metteskutter

      21. januar 2019 at 14:35

      Den skal være helt gennemfrossen og derefter kan du vride den ud af formen uden at den sidder fast 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Louise

    4. april 2019 at 18:03

    Ser rigtig lækkert ud.
    Hvornår tage du den op af fryseren ift du vil servere den.
    Er det nok tid at lave den dagen før og sætte den i fryseren.

    Svar
    • metteskutter

      4. april 2019 at 18:59

      Det kan du sagtens. Det tager kun et par timer for den at tø op 🙂

      Svar
  7. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 20:39

    Jeg skal lave denne her kage til en konfirmation til 40-45 personer. Du skriver man skal støbe den i en silikoneform. Kan man ikke bruge en kagering med kageplast i?

    Svar
  8. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 20:42

    Fortsættelse 🙂

    Jeg leger lidt med tanken om at lave kagen højere, så der er til flere personer. Feks med to bunde. Vil bare gerne være helt sikker på at den holder formen. Hvad tænker du?

    Svar
  9. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 21:17

    Sidste spørgsmål 🙂

    Kagen skal afleveres om lørdagen, men først serveres om søndagen. Dvs den kommer til at tø op allerede dagen inden den skal serveres. Tænker du godt den kan holde formen når nu moussen tør op?

    Svar
    • metteskutter

      5. maj 2019 at 08:27

      Hej Lena.
      Hvis du ønsker at støbe kagen i en kagering skal du fore bunden god med husholdningsfilm, ellers vil moussen jo rende ud og dermed får kagen heller ikke den flotte og glatte overflade, som hvis den bliver støbt i en silikoneform.
      Du kan sagtens lave kagen højere og den vil godt kunne holde formen 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  10. Wiz

    7. januar 2020 at 15:27

    Hej:-) Jeg har prøvet at lave spiralen for anden gang men den sidder fast i formen. Jeg har fulgt opskriften nøje og varmen cremen op til 83 grader, zonen forstår ikke hvor det går galt? Er 12 timer i fryseren ikke tilstrækkeligt?

    Svar
    • metteskutter

      7. januar 2020 at 15:29

      Jeg plejer at lade den ligge i fryseren natten over, så den er fuldstændig bundfrossen 🙂
      Måske er din fryser ikke kold nok?

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme