Hjemmelavede churros

20140627-031453-11693959.jpg

For mig er det en uskreven regl, at man skal have churros hver gang man er i Tivoli!
Der er ikke noget bedre og især fordi jeg ikke får dem så tit.
Jeg havde længe tænkt på at prøve af lave dem selv. Uden overhovedet at have set på opskrifter eller metoder til at lave churros på, troede jeg at det ville være meget svært at lave dem – det er dog overhovedet ikke tilfældet. De er virkelig nemme og lave og bliver rigtig luftige.
Jeg ved ikke hvor mange “portioner” denne opskrift er til, men vi er 6 personer i min familie og der var i hvert fald nok til os alle sammen 🙂

Ingredienser:
2,5 dl vand
110 g mel
3 spsk smør
1 spsk vegetabilsk olie
4 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk vanilje ekstrakt

Olie til stegning
115 g sukker + 1 tsk kanel til at vende dine churros

Fremgangsmåde:
I en stor gryde hældes olien, som skal bruges til at stege dine churros i. Fyld gryden halvt op. Lad det stå over medium varme. Du kan tjekke om olien er klar ved at stikke en tændstik derned. Begynder det at boble og syde omkring den er olien varm nok.

I en kasserolle tilsættes vand, smør, vegetabilsk olie, sukker og salt. Når det hele er smeltet sammen tilsættes melet. Pisk indtil dejen bliver fast og ensartet. Sørg for hele tiden at piske i det.

Fjern dejen fra varmen og hæld den over i en ny skål. Tilsæt vaniljen og rør det ud i dejen. Sørg for at dejen er kølet lidt ned før æggene tilsættes.

Tilsæt et æg ad gangen og sørg for at pisk dem godt ud i dejen

Kom nu din dej i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt dine churros direkte ned i den varme olie (ca. 5 cm pr. churros). Kog dem til de er gyldenbrune

Dyp dem i kanelsukkeret og server evt. med is, frugt, lakridssirup eller hvad man nu kunne tænke sig til sine churros.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.