Hjemmelavede donuts

20140805-201413-72853987.jpg

20140805-201437-72877011.jpg

Donuts har jeg faktisk aldrig rigtig smagt. Jeg har fået en bid af min venindes engang, men det er også det. Jeg faldt over Anne Au Chocolat’s fine og smukke billeder af donuts hun havde lavet og det gav mig straks lyst til at lave og smage donuts!
Det er rent faktisk nemmere at lave end jeg lige troede! Og de smager fantastisk – jeg er helt afhængig nu!
Ligesom Anne har jeg brugt opskriften fra The Pioneer Woman. Jeg har her oversat den til dansk, så det er nemmere at finde ud af 🙂
Det eneste jeg har gjort anderledes er at jeg i dejen tilsatte 1 tsk kardemomme og derudover pyntede jeg dem også bare efter fri fantasi! Kardemommen gjorde kun smagsoplevelsen bedre efter min mening!

Min bror på 3 år var også med i køkkenet. De 4 donuts i ser nedenunder, har han helt selv lavet! (Med den undtagelse at jeg selvfølgelig stegede dem i den varme olie for ham)
Han elsker at være med i køkkenet og især at lave ting som dette, hvor der kan pyntes med en masse glasur og krymmel! Han brugte rigtig lang tid pga. han satte hvert lille krymmel på enkeltvis. Og så fik den nederste donut til højre vist også mere end nok lakridspulver på 😄

IMG_7383.JPG

Denne opskrift giver ca. 27 donuts.

Ingredienser:
2,7 dl varm mælk
55 g sukker
2 1/4 tsk tørgær
2 store æg (sammenpiskede)
140 g smeltet smør
440 g mel
1/4 tsk salt
1 tsk kardemomme

Sørg for at mælken er lun. Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
Put gær i en skål. Hæld mælkeblandingen udover og lad det stå i 10 minutter.
Smelt smør i en ny skål. (ikke for varmt)
TIlsæt de sammenpiskede æg til smørret.
Hæld nu smør/ægge-blandingen i en røremaskine med dejkrog på. Start med at røre rundt (på 3) og tilsæt så gær-blandingen.
Lad røremaskinenen røre rundt til det er ensartet.
Tilsæt lidt efter lidt alt melet, kardemommen og saltet.
Stop maskinen og skrab siderne. Lad derefter maskinen ælte/røre i 5 minutter mere.
Sørg for at skrabe siderne og bunden for mel
Stop maskinen og lad dejen hvile der i 10 minutter
Put derefter dejen i en let olieret skål. Put husholdningsfilm tæt ned til dejen og lad den stå i køleskabet i 3 timer.
(I den originale opskrift står der mindst 8 timer eller natten over, men det synes jeg er ret unødvendigt)

Udstikning:
Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud
Rul den ud til ca. 0,6-0,8 cm tykkelse.

Brug en udstikker med en diameter på ca 7,5 skær så mange runde du kan. Lav hullerne med en ca. 3,8 cm udstikker.

TIP: Jeg havde ingen lille udstikker på de ca, 3,8 cm, så jeg brugte en plastikshotglas, som virkede helt perfekt til formålet 🙂

Placer donutsene på en bageplade med lidt mel.

Dæk den til med et viskestykke og lad det stå at hæve i 1 time og 15 minutter

Stegning:
Hæld godt med vegetabilsk olie i en gryde. Temperaturen skal være på omkring 180-190 grader hele tiden.
En eller 2 ad gangen steg dem i den varme olie til den er gyldenbrun.
Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle. Få så meget af olien væk så muligt.

Glasur:
Det er næsten umuligt at sætte mål på glasur, så her får I bare ingredienserne til de forskellige glasurer jeg har brugt. Man kan selvfølgelig dekorere dem med alt man har lyst til!

Hindbærglasur: Flormelis, vand, hindbæressens, pink frugtfarve
Topping: Tivolikrymmel, frysetørrede hindbær og Raw Liquorice powder fra Johan Bülow

Hvid glasur: flormelis og vand
Topping: Tivolikrymmel og Raw liquorice powder fra Johan Bülow

Glasering:
110 g flormelis
1/4 tsk salt
1/4 tsk ren vanilje
1/2 dl vand

Mix alle tingene sammen til glasuren er ensartet. Denne glasur skal være forholdsvis tynd(!)

Dyp den end side af din donut, men den stadig er varm, i glaseringen og læg den derefter “til tørre” med den våde side op ad, på en rist.

4 thoughts on “Hjemmelavede donuts

  1. Disse ser gode ut! Jeg har alltid hatt lyst til å prøve å lage doughnuts, så denne oppskriften må jeg nesten prøve.
    Jeg ser at du er flink. Du har en fin blogg med fine kreative bilder også!

  2. Har alltid hatt lyst til å lage doughnuts, så denne oppskriften må jeg nesten prøve.
    Du er flink, ser jeg:-))! Bloggen og bildene er også veldig fine og kreative! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *