• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Hjemmelavede donuts

8. juni 2019 by metteskutter Leave a Comment


Fantastiske, lækre og luftige donuts!
Spis dem helst samme dag, som de er lavet, da donuts hurtigt kan blive tørre.

Opskriften giver ca. 13 donuts

Ingredienser:
1,25 dl lun mælk
20 g gær
25 g sukker
1 æg
70 g smeltet smør
Ca. 250 g mel
1 knsp salt
1/2 tsk kardemomme

Fremgangsmåde
Opløs gær i den lune mælk.
Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
Tilsæt æg og smeltet smør.
Kør det på din røremaskine med dejkrog.
Tilsæt lidt efter lidt mel, kardemomme og salt.
Lad derefter maskinen ælte i 10 minutter.
Stop maskinen og lad dejen hvile i 10 minutter.

Put derefter dejen i en let olieret skål.
Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 2 timer.

Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud
Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
Brug en donut udstikker eller 2 runde udstikkere med en diameter på ca 8 cm og 4 cm.
Placer dine donuts på en bageplade med bagepapir.
Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den stå og hæve i 1 time.

Stegning:
1 liter solsikkeolie

Fremgangsmåde
Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være på omkring 180 grader hele tiden.
Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
Fjern dem fra olien med en hulske og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.

Glasur og pynt:
Hvid glasur
Lyseblå glasur
Ocean Mix krymmel fra Dr. Oetker
Syrener

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Diverse Tagged With: den bedste donut opskrift, hjemmelavede donuts, luftige donuts

Previous Post: « Den bedste pandekage opskrift
Next Post: Nøddemarengs roulade med bananer, karamel og daim »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme