Fantastiske, lækre og luftige donuts!
Spis dem helst samme dag, som de er lavet, da de er allerbedst, når de lige er lavet.
Opskriften giver ca. 13 donuts
Ingredienser:
1,25 dl lun mælk
20 g gær
25 g sukker
1 æg
70 g smeltet smør
Ca. 250 g mel
1 knsp salt
1/2 tsk kardemomme
Fremgangsmåde
Opløs gær i den lune mælk.
Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
Tilsæt æg og smeltet smør.
Kør det på din røremaskine med dejkrog.
Tilsæt lidt efter lidt mel, kardemomme og salt.
Lad derefter maskinen ælte i 10 minutter.
Stop maskinen og lad dejen hvile i 10 minutter.
Put derefter dejen i en let olieret skål.
Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 2 timer.
Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud
Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
Brug en DONUT UDSTIKKER eller 2 runde udstikkere med en diameter på ca 8 cm og 4 cm (Reklamelinks)
Placer dine donuts på en bageplade med bagepapir.
Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den stå og hæve i 1 time.
Stegning:
1 liter solsikkeolie
Fremgangsmåde
Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være på omkring 180 grader hele tiden.
Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
Fjern dem fra olien med en hulske og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
Glasur og pynt:
Hvid glasur
Lyseblå glasur
Ocean Mix krymmel fra Dr. Oetker (Reklamelink)
Syrener
Skriv et svar