• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Hjemmelavede flødeboller med kaffeskum og cookiebund

23. juli 2019 by metteskutter 1 Comment

Disse buttede flødeboller består af en sprød og chewy cookiebund med mælkechokolade, en luftig og blød kaffeskum, som er omkredset af en lækker mørk chokolade. Nøj de er gode!

Opskriften giver ca. 15 flødeboller

Cookie bunde:
75 g brun farin
50 g smør, stuetempereret
1 lille æg
75 g mel
1/4 tsk natron
25 g mælkechokolade, hakket eller knapper
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde
Brun farin, smør og æg piskes godt sammen.
Tilsæt derefter mel, natron, chokolade og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet.
Sæt dejen i fryseren i 15 minutter.
Tril dejen til små kugler (ca. 10 g pr. cookie) og pres dem lidt flade på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 180 grader i ca. 9-10 minutter indtil kanterne er en blevet en smule gyldne.

Kaffeskum:
185 g sukker
50 g stærk kaffe
80 g glukosesirup
105 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker

Fremgangsmåde
Kog de 185 g sukker, kaffe og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens karamellen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine indtil det begynder at skumme.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.
Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (8-10 minutter).
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt toppe på dine cookiebunde

Mørk chokolade overtræk:
350 g mørk chokolade
2 spsk kokosolie
Kakaonips
Spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde
Kom mælkechokolade og kokosolie i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
Temperaturen skal ramme ca. 31-32 grader.

Kom chokoladen ned i et glas hvor du kan dyppe hele flødebollen ned i.
Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.
Drys med kakaonips og spiseligt guldstøv inden chokoladen størkner.

Sæt flødebollerne i køleskabet.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Flødeboller Tagged With: flødeboller med kaffe, flødeboller med kaffeskum, hjemmelavede flødeboller

Previous Post: « De bedste gulerodsbrud
Next Post: Luksus romkugler/trøfler »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Dessert opskrifter: 23 af de BEDSTE og mest populære [i 2020] siger:
    2. januar 2020 kl. 09:45

    […] Find opskriften hos Mette Skutter Cakes. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme