• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Hjemmelavede flødeboller med rabarber, pistacie og Ruby chokolade

9. februar 2020 by metteskutter 2 Comments



Disse flødeboller er virkelig de skønneste SKØNNE flødeboller, med en dejlig smag af frisk rabarber, den syrlig-søde Ruby chokolade og lækker pistacie. Dette er hvad jeg vil kalde en ægte luksus flødebolle!

Opskriften giver ca. 15-18 flødeboller

Marcipanbunde med pistacie:
150 g marcipan
35 g usaltede pistacienødder
Fintrevet skal fra 1/2 citron
1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:
Hak pistacienødderne til helt fint mel i en minihakker. Ælt dem derefter godt sammen med marcipan, fintrevet citronskal og citronsaft indtil massen er ensartet.

Pistaciemarcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på 4-5 cm.
Bag dem ved 180 grader i ca. 6-8 minutter indtil kanterne er let gyldne.

Ruby Chokoladeskaller:
350 g Ruby chokolade

Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen og hæld den i hullerne på en halvkugleform (jeg har brugt DENNE FORM)
Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud. Skrab overfladen fri for chokolade.
Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.

Rabarberskum:
185 g sukker
55 g koncentreret rabarbersaft
80 g glukosesirup
105 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker

Fremgangsmåde:
Kog de 185 g sukker, rabarbersaft og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens karamellen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne, MENS der stadig piskes.
Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, til skummet bliver fast.

Rabarber-jordbær fyld:
Rabarber-jordbær marmelade (uden store bær-stykker)

Pynt:
Rosa støv
Skovsyre

Samling:
Kom rabarberskummet i en sprøjtepose og fordel det i Ruby skallerne.
Kom rabarber-jordbær marmeladen i en sprøjtepose. Tryk sprøjteposen ned i midten af skummet og sprøjt en god klat marmelade i.
Afslut med en pistaciebund.
Sæt flødebollerne på køl og lad dem gerne sætte sig i ca. 30 minutter før de befries fra formen.
Pensl skallerne med rosa støv og pynt med en skovsyre inden servering.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Flødeboller Tagged With: flødeboller, hjemmelavede flødeboller, rabarberskum, Ruby flødeboller

Previous Post: « Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme
Next Post: De bedste müslibarer med karamel og mælkechokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Christine

    9. februar 2020 at 12:36

    Når du skriver ‘vand’ under fremgangsmåden til skummet, så tænker jeg du mener rabarbersaften? 😊

    Svar
    • metteskutter

      9. februar 2020 at 13:01

      Det har du helt ret i! Fejlen er rettet nu. Mange tak for at give mig besked 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme