Hjemmelavet citron gelato

Billede

Ingredienser: 
2,5 dl mælk
225 g sukker
5 æggeblommer
2 citroner (både skallen og saften)
5 dl fløde

Fremgangsmåde:
I en lille gryde varmes mælken til kogepunktet. Hæld sukker i og rør indtil alt sukkeret er smeltet.
I en skål piskes dine æggeblommer til de er lyse og luftige.
Pisk en smule af det varme mælk med i æggeblommerne og hæld derefter æggeblommerne over i den varme mælk, mens der stadig piskes.
Riv den yderste skal af de 2 citroner og pisk det med.
Sæt massen i fryseren et par minutter indtil den har stuetemperatur.
Sigt massen ned i en skål og tilsæt citronsaften, mens der piskes.
Pisk nu fløden til let flødeskum og vend det sammen med mælke/æggemassen.

Put isen i din ismaskine i 1 time og hæld den derefter i en lufttætbeholder.
Put den i fryseren natten over.

Server med små lakridskys og friske jordbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *