• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Honningbomber

14. november 2020 by metteskutter Leave a Comment


Helt fantastiske honningbomber, som har en dejlig smag af honning og julekrydderier. Inden i gemmer der sig en luftig smørcreme og abrikosmarmelade.

Hvis du er kommet for sent igang lader du blot fordejen stå i så mange dage som muligt.

Fordej: (laves 1-2 måneder i forvejen)
400 g honning
200 g mel

Fremgangsmåde:
Ælt honning og mel sammen til en ensartet masse. Kom dejen i en lufttæt beholder med låg og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 måneder.

Honningkagedej:
2 æggeblommer
1,5 tsk hjortetaksalt
1,5 tsk potaske
1,5 spsk vand
600 g fordej
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
1 tsk allehånde
225 g mel

Fremgangsmåde:
Rør hjortetaksalten ud i æggeblommerne.
I en anden skål røres potaske og vand sammen.
Tilsæt æggeblomme-blandingen og potaske-blandingen til din fordej og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter kanel, ingefær, nellike og mel. Rør dejen rigtig godt sammen.

Drys lidt mel på dit bord og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Stik dejen ud med en rund udstikker (ca. Ø5 cm)
Flyt forsigtigt honningkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.

Lad honningkagerne køle af på en rist.
Kom dem derefter i en bradepande.
Gennemblød et viskestykke med vand og vrid det godt. Kom det over bradepanden med honningkager og lad den stå i køleskabet i 2 dage.

Chokoladeovertræk:
200 g chokolade

Fremgangsmåde:
Efter et par dage i køleskabet, med et fugtigt klæde over, er honninghjerterne klar.
Temperer chokoladen og pensl de honningkager, der skal fungere som top, med chokolade.
Pynt evt. med krymmel eller skriv noget på dem med hvid glasur.

Fyld:
150 g smør
150 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 tsk citronsaft
Abrikosmarmelade

Fremgangsmåde:
Pisk smørret længe, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt flormelis og lad det piske med.
Tilsæt til sidst vaniljepasta og citronsaft.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden. Tag den honningkage, der skal fungere som bund, og sprøjt en ring langs kanten. Kom 1 tsk abrikosmarmelade i midten.
Afslut med en honningkage med chokolade som top.

Opbevar honningkagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Juleopskrifter Tagged With: honningbomber, honningbomber fra Christiansfeld opskrift, honningkage fordej, honningkage opskrift

Previous Post: « Ølkage med julesmør
Next Post: Nem skovbær trifli »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme