Helt fantastiske honningbomber, som har en dejlig smag af honning og julekrydderier. Inden i gemmer der sig en luftig smørcreme og abrikosmarmelade.
Hvis du er kommet for sent igang lader du blot fordejen stå i så mange dage som muligt.
Fordej: (laves 1-2 måneder i forvejen)
400 g honning
200 g mel
Fremgangsmåde:
Ælt honning og mel sammen til en ensartet masse. Kom dejen i en lufttæt beholder med låg og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 måneder.
Honningkagedej:
2 æggeblommer
1,5 tsk hjortetaksalt
1,5 tsk potaske
1,5 spsk vand
600 g fordej
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
1 tsk allehånde
225 g mel
Fremgangsmåde:
Rør hjortetaksalten ud i æggeblommerne.
I en anden skål røres potaske og vand sammen.
Tilsæt æggeblomme-blandingen og potaske-blandingen til din fordej og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter kanel, ingefær, nellike og mel. Rør dejen rigtig godt sammen.
Drys lidt mel på dit bord og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Stik dejen ud med en rund udstikker (ca. Ø5 cm)
Flyt forsigtigt honningkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
Lad honningkagerne køle af på en rist.
Kom dem derefter i en bradepande.
Gennemblød et viskestykke med vand og vrid det godt. Kom det over bradepanden med honningkager og lad den stå i køleskabet i 2 dage.
Chokoladeovertræk:
200 g chokolade
Fremgangsmåde:
Efter et par dage i køleskabet, med et fugtigt klæde over, er honninghjerterne klar.
Temperer chokoladen og pensl de honningkager, der skal fungere som top, med chokolade.
Pynt evt. med krymmel eller skriv noget på dem med hvid glasur.
Fyld:
150 g smør
150 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 tsk citronsaft
Abrikosmarmelade
Fremgangsmåde:
Pisk smørret længe, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt flormelis og lad det piske med.
Tilsæt til sidst vaniljepasta og citronsaft.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden. Tag den honningkage, der skal fungere som bund, og sprøjt en ring langs kanten. Kom 1 tsk abrikosmarmelade i midten.
Afslut med en honningkage med chokolade som top.
Opbevar honningkagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Skriv et svar