• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Isbomber med vanilje og karamel

27. november 2019 by metteskutter



Denne isdessert er KLART en af mine nye favoritter! Den smager gudeskønt og så er den simpelthen så nem at lave! Den cremede og smagsfulde vaniljeis består kun af 3 ingredienser og laves uden ismaskine! Karamellen der er inden i isbomberne købes færdiglavet – det er den lækre dulche de leche, som man køber på dåse.
Nemmere bliver det ikke! 🙂

Opskriften giver ca. 12-14 isbomber

Chokoladeskaller:
250 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen og hæld den i hullerne på en halvkugleform (jeg har brugt DENNE FORM)
Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud. Skrab overfladen fri for chokolade.
Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.

Nøddebund:
2 æggehvider
1 dl sukker
100 g fintmalede hasselnødder
1/4 tsk salt
1 tsk hvedemel

Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt hasselnødder, salt og mel i.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og smør den jævnt ud (højde på ca 1 cm).
Bages ved 180 grader i ca. 12-13 minutter.
Stik bundende ud med en rund udstikker (Ø 6-6,5 cm) og læg dem til side indtil du skal bruge dem.

Vaniljeis:
200 g kondenseret mælk
4 dl fløde
1 vaniljestang, kornene

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
Kom vaniljeisen i en sprøjtepose.

Samling og fyld:
1 dåse dulche de leche
Salted caramel crispearls

Fremgangsmåde:
Fyld dine chokoladehalvkugler lidt under halvt op med vaniljeis. Kom derefter 1 tsk dulche de leche i midten af hver. Drys godt med salted caramel crispearls og kom endnu et lag vaniljeis på. Afslut med en nøddebund.
Kom dem i fryseren indtil de er frosne.
Pynt med lidt spiseligt guldstøv inden de serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Is Tagged With: isbomber, karamel is, nem vaniljeis, vaniljeis

Previous Post: « Moussekage med passionsfrugt, hindbær og kokos
Next Post: De bedste brunkager »

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme