• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Jule cheesecake med appelsin og kanel

22. december 2018 by metteskutter 2 Comments

En helt igennem skøn julecheesecake med smag af appelsin og kanel. Den passer perfekt som alternativ dessert til julefrokosten eller til dem som ikke bryder sig om ris a la mande!

Kiksebund:
150 g Digestive kiks
15 g sukker
40 g fintmalede hasselnødder
2 tsk kanel
100 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Knus hasselnødderne helt fint i en minihakker.
Kom hasselnødderne i en skål sammen med digestive og sukker.
Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.

Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.

Ostecreme:
5 blade husblas
1 appelsin (saften)
75 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Appelsinsaft kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri.
Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme appelsinsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Sæt kagen på køl til den har sat sig.

Appelsin gele:
3 blade husblas
1,5 dl vand
1 dl appelsinsaft (ca. 1,5 appelsiner)
30 g sukker

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Put vand, appelsinsaft og sukker i en gryde. Varm det op lige til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
Hæld væsken over i en skål gennem en si.
Lad massen stå til den er kølet af.
Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geleen har sat sig.

Koraller:
10 g hvedemel
80 g vand
20 g olie
Orange pastafarve

Fremgangsmåde
Pisk alle ingredienser sammen.
Hæld det på en non-stick pande og steg det indtil alt vandet er fordampet og det ikke sprutter mere. Lad korallerne køle af på et stykke køkkenrulle.

Pynt:
Orange koraller
Appelsin fileter skåret i små trekanter
Hvide chokolade stjerner fra Callebaut penslet med guld glimmer
Citronmelisse
Hakket hvid chokolade

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cheesecake, Juleopskrifter Tagged With: appelsin cheesecake, jule cheesecake, kanel cheesecake

Previous Post: « Luksus Bounty kugler
Next Post: Risalamande med vanilje »

Reader Interactions

Comments

  1. Emma

    26. december 2019 at 13:10

    Hej kan man lave den dagen før også sætte den i køleskabet til næste dag for den skal bruges eller vil det være bedre at lave den på dagen?

    Svar
    • metteskutter

      26. december 2019 at 14:01

      Du kan sagtens lave den dagen før 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme