Kanelsnegle

20140605-125531-46531939.jpg

Herhjemme er kanelsneglen en klar favorit! Især min far og min ældste bror spørger ofte om jeg ikke vil bage kanelsnegle til dem. Og de er i høj grad også en af mine egne favoritter!
Et lille tip vil være at drysse lidt frysetørret hindbær eller lakridspulver ovenpå din glasur. Det giver et frisk pift af den ellers klassiske kanelsnegl. I den forbindelse vil jeg vil gerne anbefale mit yndlingslakridspulver, som er fra Johan Bülow. Det hedder Raw Liquorice Powder og kan købes HER. Det kan bruges til rigtig mange ting og har en fantastisk naturlig og skarp smag af lakrids. Jeg bruger det bl.a. også til kys og i mine æbletærter.
Jeg vil i øvrigt også anbefale at man bruger en røremaskine til at lave denne opskrift, hvis man har en.

Ca. 18 stk.

Dej:
3 dl mælk (gerne sødmælk)
50 g gær
3 æg
2 tsk stødt kanel
2 tsk kardemomme
100 g sukker
½ spsk salt
200 g blødt smør
Ca. 700 g. mel (sørg for dejen er glat og smidig)

Mælken lunes og kommes i en skål. Smulr gæren deri og rør det ud. Hæld derefter æg, kanel og kardemomme i og fortsæt med at røre. Put nu ca. halvdelen af melet og alt smørret i. Tilsæt også sukker og salt her. Tilsæt mere mel indtil dejen er glat og smidig.
Lad din røremaskine stå og ælte det godt sammen.

Tag nu dejen ud på bordet og ælt den til en kugle. Hæld en smule mel på bordet og lad den hvile 20 minutter med et viskestykke over sig.
Lav remoncen mens din dej hviler. Udrul dejen til et stort kvadrat.
Smør din remonce på dejen – sørg for at komme helt ud til kanterne. Rul dejen som en roulade og skær den ud.
Pensl dem til sidst i lidt sammenpisket æg.

Bag dem i ca. 15 minutter ved 190 grader.

Remonce:
200 g blødt smør
1 1/2 spsk kanel
150 g brun farin

Alle ingredienser piskes sammen til det er ensartet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *