• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Kiwi cheesecake

11. marts 2020 by metteskutter


En helt igennem fantastisk cheesecake med frisk smag af kiwi. Denne cheesecake behøves ingen pynt – den står super flot og knivskarpt med de smukke, grønne farver fra kiwierne!

Kiksebund:
175 g Digestive kiks
15 g sukker
85 g smeltet smør
2 kiwi

Fremgangsmåde:
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Skræl din kiwi og skær halve kiwi stykker ud. Pres dem helt tæt mod din bageplast hele vejen rundt.
Sæt den på køl mens du laver ostecremen.

Ostecreme:
7 blade husblas
1 citron (saften)
200 g sukker
1 vaniljestang, kornene
300 g Philadelphia (ikke light!)
4 dl fløde

Fremgangsmåde:
Put husblas i en skål med koldt vand.
Citronsaft kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.

Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.

I en anden piskes fløden til flødeskum.

Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Fordel herefter ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.

Sæt cheesecaken på køl indtil ostecremen har sat sig.

Kiwi gele:
3 blade husblas
3 kiwi
1,5 dl vand
50 g flormelis
Lysegrøn pastafarve

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skræl kiwierne og skær dem i små tern.
Kom dem i en gryde med vand og flormelis. Kog kiwierne godt ud og giv den til sidst en kort tur med stavblenderen.
Kom en smule grøn pastafarve i.
Tilsæt din husblas og rør det godt ud.

Lad kiwi geleen køle ned til stuetemperatur før du hælder det over din cheesecake.
Sæt endnu engang cheesecaken på køl indtil den har sat sig.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cheesecake Tagged With: cheesecake, cheesecake med kiwi, frisk cheesecake, kiwi cheesecake, syrlig cheesecake

Previous Post: « Choux au craquelin med cheesecake- og hindbærfyld
Next Post: Påske minidonuts med citron og vanilje »

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme